Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


God papvin fra Portugal i Irma

Har man ikke lyst til at spendere en formue på vin, er der efterhånden gode muligheder for at købe kvalitets-hverdagsvin emballeret som boks, typisk med et indhold af 3 liter.

Vel er der ikke så meget stil over at skænke fra en plastik-hane, men smagen er der til prisen ikke noget i vejen med, og man slipper for at slæbe på tung flaske-emballage.

I Portugal kan man på mere ydmyge, men stadig udmærkede restauranter opleve at ‘husets’ serveres i karafler, som fyldes op fra ‘tanken’ ude i køkkenet. Vinen er ofte lokal og som regel væsentlig billigere end flaskevin.

3 liter god rødvin for 129 kroner
I Danmark har Irma for tiden den halvtørre rødvin Portada winemakers selection til 129 kroner for 3 liter i bag-in-box.

Holdbarheden efter åbning er bedre end flaskevin, idet papvinen som regel sagtens kan holde sig et par uger eller tre. Til gengæld kan man ikke blot købe pap-vin og gemme den i flere år.

Portada Winemakers Selection
Portada Winemakers Selection er en blandingsvin fra Estremadura-området nodvest for Lissabon. Se mere i DFJ Vinhos brochuren (åbner som pdf).

Papvinen fra Irma deltog i 2009 i en vinsmagning refereret på bloggen Rydberg om Vin. Den portugisiske papvin opnåede en delt andenplads blandt rødvinene (blandt i alt 23 vine).

Se mere om Irma-papvinens leverandør i Portugal på DFJ Vinhos hjemmeside.

Herunder sammenligner den energiske og særdeles ukomlicerede amerikaner Gary Vaynerchuk i én af sine berømte ‘wine-rants’ portugisiske vine fra Douro, Alentejo og Estremadura:
Kommentarer

 

Fernando C. Kvistgaard siger:

Nu har jeg købt den og prøvet vinen. Den er ikke noget at råbe hurra for. Ikke en gang gang som bordvin kan den betragtes som god. Den er lidt sur og man har ikke lyst til at drikke hele glasset ud. Det er min vurdering, andre kan mene noget andet.

Det er en skam, at med så mange gode vine i Portugal, handler de danske firmaer kun med de dårligste.

13 August 2009 1:01 PM