Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


SAS billetter til Spanien på tilbud – biltur på den iberiske halvø i udlejningsbil til lavpris

SAS har den 19. august startet et større udsalg af 650.000 fly-billetter.

Billetterne med SAS udstedes til rejser i perioden 1. oktober til 15. december 2009. Booking af de billige SAS billetter skal finde sted senest 31. august 2009.

Desværre flyver SAS ikke længere til Portugal. Her har Star Alliance partneren TAP overtaget flyvningerne.

Se også flyruter til Portugal.

Billigt med SAS til Madrid
Til gengæld flyver SAS til flere steder i Spanien herunder til den spanske hovedstad Madrid.

Oktober er en perfekt feriemåned i det sydlige Portugal og Spanien. Her kan man være sikker på mange timers solskin og gennemsnitstemperaturer på over 20 grader.

Booker man en flyrejse med SAS til Madrid, kan man i oktober måned drage fordel af de billige udlejningsbiler uden for sæsonen og tage en afslappet tur rundt i det solrige Sydspanien og Portugal.

En flyrejse med SAS til Madrid fra København tur/retur kan købes fra 1192 kroner. Priseksemplet for flyrejse til Madrid 18-30 oktober (ud/hjem) 2009 er set den 19. august på SAS hjemmesiden.

Billig udlejningsbil i Madrid
En mindre udlejningsbil (Ford Fiesta el. lign) med diesel motor kan lejes i 12 dage i Madrid for kun 1860 kroner. Det svarer til under 1100 kroner for en uges billeje.

Vil man forkæle sig selv koster en lille BMW 1-serie med dieselmotor fra omkring 3100 kroner for 12 dages billeje med fri kilometer og de billigste cabriolet udlejningsbiler kun et par hundrede kroner mere.

Priseksemplerne på billeje er set på Madrid-billeje den 19. august 2009.

Det er en fordel at booke en dieselbil, da den er langt billigere i brændstof og desuden bedre ved bjergkørsel.

Turforslag Madrid-Lissabon-Madrid i udlejningsbil

1. del – biltur til Toledo fra Madrid lufthavn
I Madrids Barajas lufthavn afhentes den billige udlejningsbil, og da klokken er henaf 19 (flyet lander 18.30), gælder det om at finde et hotel i udkanten af Madrid.

Heldigvis er der kun 110 kilometer til den gamle kulturby Toledo syd for Madrid (World Heritage Site). 

Toledo er tidligere spansk hovedstad og har i lighed med det sydlige Portugal gennem tiderne modtaget megen inflydelse fra arabisk kultur. Det ses stadigvæk på mange af de gamle bygninger.2. del – Biltur fra Toledo til Évora
Friske og udhvilede efter en nat eller måske en dag eller to i den flotte by Toledo i Spanien fortsættes bil-turen mod vest til Portugal.

På programmet er omkring 5-6 timers kørsel (460 kilometer) gennem det tyndt befolkede sydvestlige Spanien.

Målet er en anden gammel romersk by, som nutildags også er berømt for portugisisk tyrefægtning, flyproduktion (og flyshows), sine flotte bygning (World Heritage Site) og rimelige priser på hotelovernatninger.

Byen hedder Évora og er lidt overset blandt Skandinaviske turister. Det er ofte meget varmt i Évora – om sommeren så varmt at et besøg i efteråret er at foretrække.

Lej eventuelt et lille hus et par kilometer fra Évora med adgang til swimming pool. Se også huggeligt hotel i Évora centrum.3. del – Biltur fra Évora til Lissabon
Strækningen Évora-Lissabon er kun på små 150 kilometer, så der er god tid til at udforske Portugals hovedstad Lissabon allerede ved ankomst.

Byen Lissabon er rig på kulturelle events for alle aldre og enhver smag.

Det er en fordel at have bil, hvis man bevæger sig uden for storbyen, men i centrum er transport lettere (og billigere) med metro’en, sporvognene og busserne eller eventuelt med en taxi, som i forhold til i København koster under en tredjedel i Lissabon.

Bo nogen dage i det gamle Alfama-kvarter, som emmer af atmosfære – eksempelvis i denne lejlighed i Alfama.

Hoteller i Lissabon findes i mange forskellige prisklasser. I centrum er Hotel Mundial populært. Der kan findes hoteller i Lissabon i oktober 2009 helt ned til 25 euro per nat for et dobbeltværelse. Hotel Suico Atlantico ligger meget centralt og værelses-prisen er lav.4. del – Biltur fra Lissabon til Algarvekysten

Efter nogen dage i Lissabon eventuelt med afstikkere til de nærliggende byer Sintra, Cascais eller Óbidos går turen sydpå til Algarvekysten, hvor der i efteråret er langt færre turister end om sommeren og som regel stadig temperaturer pænt over 20 grader.

Antallet af solskinstimer på Algarve er det højeste i Europa, og man kan i oktober forvente omkring 8 timers sol dagligt fra en skyfri himmel.

Vi foreslår Hotel Garbe (rimelige priser/kvalitet og god beliggenhed ned til vandet) og hotel Residential Pôr Sol i Tavira, som er et langt mindre hotel på det østlige Algarve tæt på grænsen til Spanien.


5. del – Biltur fra Tavira til Seville i Spanien
Fra Tavira er der  170 kilometer til byen Sevilla i Spanien, som er hovedstad i Andalusien og i øvrigt en særdeles flot og spændende by.

Sevilla er mere end 2000 år gammel og kendt for sine fantatiske bygningsværker og kulinariske oplevelser.

Se mere om overnatning på hotel i Sevilla i Spanien.
6. del – Biltur fra Seville til Madrid
Fra Sevilla går turen mod Cordoba, som er en by med rødder tilbage til romertiden, men måske mere kendt for at være hovedstad i det muslimske Cordoba Kalifat for godt 1000 år siden.

Der er omkring 150 kilomter til Cordoba fra Seville og yderligere omkring 450 kilometer til Madrid fra Cordoba.

Madrid er den Iberiske Halvø’s shopping-by nummer et. Her kan ikke engang Lissabon følge med.

I 2009 er det muligt som følge af den økonomiske krise at finde særdeles gode tilbud på hotelovernatning i den spanske hovedstad.

Madrid er i øvrigt berømt for sit natteliv (for midt på dagen om sommeren er der for varmt i Madrid). I oktober derimod er temperaturen i Madrid behagelig og perfekt til et par dages storbyferie.


Samlet set er ruten Madrid-Toledo-Évora-Lissabon-Algarve-Sevilla-Cordoba-Madrid på små 1800 kilometer, hvilket sagtens kan gøres behageligt og afslappende over 12 dage.

Hotel i Spanien kan bestilles på Booking.com, som garanterer laveste priser.

Det er også muligt at finde hyggelige B&B (bed & breakfast) på vejen til små penge, men undgå at overnatte på rastepladser i Spanien. Vis stort kortKommentarer

Endnu ingen kommentarer