Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Motorcykel-kørsel i Portugal nu tilladt op til 125 cm3 for personer over 25 år med kørekort til bil

Loven om kørsel med motorkøretøjer er blevet slækket en anelse i Portugal. 

Ifølge den portugisiske forening af motorejere Associação Automóvel de Portugal (ACAP) er det siden 14. august 2009 tilladt for personer med kørekort til bil at føre små motorcykler op til en motorstørrelse på 125 cm3 og med maksimalt 15 hestekræfter (11kW).

Det er dog kun tilladt at køre de små motorcykler såfremt føreren er mindst 25 år gammel.

Kørsel med de tohjulede maskiner uden anden tilladelse end et normalt gyldigt kørekort til bil (kategori B) er et resultat af ændringer i detaljer i den portugisiske lovgivning, som ACAP længe har presset på for at få igennem.

Er man under 25 år og har kørekort til motorcykel (kategori A), kan man naturligvis også på lovlig vis leje eller medbringe motorcykel i Portugal.

Danske regler for kørsel med motorcykel
I Danmark må man ikke køre motorcykel med mindre man har et motorcykel-kørekort (kategori A).

Kørekort til motorcykel kan tages af unge under 21 år til motorcykler op til 34 hestekræfter, og er man over 21 år kan man tage kategori A motorcykelkørekort til de kraftigste maskiner.

Danmark adskiller sig efterhånden fra mange nabolande (herunder mange EU lande) idet man med kørekort kun til bil IKKE må køre på motorcykel - selv ikke de små. Som normal bilist med gyldigt kørekort kategori B må man dog gerne føre en 3-hjulet motorcykel (også kaldet kabinescooter) eller en knallert.

En begynder-motorcykel anses i mange lande som værende en god måde at lære at køre på to hjul med (knap så kraftig) motor - men altså ikke i Danmark.

Herunder video med Hondas populære begynder-cykel Honda CBF 125:

 

 
Kommentarer

Endnu ingen kommentarer