Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkSeptember 2009 - Indlæg

Zara går online i Portugal - modetøj shopping på nettet

Den spanske modetøjskæde Zara forventer inden længe at blive én af de mest betydende online forretninger i Portugal.

Se også: Europas største Factory Outlet i Portugal.

Online køb endnu ikke slået igennem i Portugal
På trods af at Portugal har omkring dobbelt så mange indbyggere som Danmark, er det samlede antal internetbrugere i år 2009 circa det samme som i Danmark.

Se også: Spar penge på Zara modetøj i Portugal.

I marts 2009 lå antallet af internetbrugere på omkring 4,5-4,6 millioner mennesker i begge land.

Endnu har portugiserne ikke taget online-køb til sig i samme grad som mange andre EU-lande. Andelen af internetbrugere i de 27 EU lande, som forsøgte sig med køb af varer eller serviceydelser (mindst én gang) på nettet inden for det sidste år lå i år 2008 på samlet omkring 32%.

Til sammenligning var andelen af eCommerce kunder i løbet af et år omkring 10% af alle internetbrugerne i Portugal og 59% alle internetbrugerne i Danmark (kilde: Eurostat)

Zara online shopping i udvalgte lande
Zara er allerede til stede på nettet i Portugal med en webshop/online shop. Det er dog kun indtil videre Zara Home – d.v.s. Zara kædens indretnings-forretning, som i efteråret 2009 tilbyder de portugisiske forbrugere at købe varer online.

Zara er til gengæld blandt de førende tøjbutikker i Portugal og har i øvrigt priser, som ofte er lavere end i Danmark. Desuden er Zara kollektionerne i Portugal ofte anderledes og mere sydeuropæisk farvestrålende end i Skandinavien. Se også Zara hjemmesiden i Portugal.

I vinteren 2010 vil Zara åbne online webshops for virksomhedens tøj-kollektioner i landene Portugal, Spanien, Tyskland, Frankrig, England og Italien.

Se også: Zara modetøjs-brands i Portugal.

Portugal er det mest usædvanlige valg ud af de seks lande, men mon ikke Zara planlægger at testkøre sin portugisisk sprogede webshop i et lille marked som det portugisiske, inden Brasilien med små 200 millioner indbyggere får sin egen Zara online shop.

Zara og Burberry langt fremme med online handel
Den største europæiske Zara konkurrent Hennes & Mauritz er endnu ikke klar med eget webshop koncept, men den svenske koncern kan formodentlig ikke tåle at falde langt bagefter Zara.

Burberry, som sælger dyrere mærketøj, er ligeledes på trapperne med en online webshop med tilknyttet socialt mødested for Burberry kunder. Forløbig har Burberry lanceret sitet Art of The Trench.

Se også:
Artikler om shopping i Portugal (opdateres løbende)

Din vurdering:Pilotstrejke hos flyselskabet TAP den 24-25 september 2009 i Portugal

Flyselskabet TAP har meddelt at der vil forekomme forsinkelser og aflysninger af flyafgange på grund af pilotstrejke den 24. og 25. september 2009.

Ruterne til Azorerne, Madeira, Angola og Luxembourg fra Portugal forventes at forløbe planmæssigt, men på andre ruter vil passagererne kunne blive ombooket til andre selskaber eller alternative afgange.

Mere information kan findes på engelsk på TAP hjemmesiden.

Den 48 timer lange strejke vil berøre omkring 130 afgange.

Passagerer opfordres til at kontakte TAP (se mere på hjemmesiden). Der vil på visse længere flyvninger blive indsat lejede fly, og i andre tilfælde vil passagerer blive tilbudt billet til andre flyselskaber.

Strejken hos TAP blev varslet af piloterne efter ledelsen afviste krav om lønstigninger på 9%, som piloterne mener ville bringe dem på niveau med andre piloter i Europa.

Din vurdering:Paula Rego kunst på det nye Casa das Historias - Cascais kunstmuseum i verdensklasse

Blandt Portugals mest berømte nulevende kunstnere er maleren Paula Rego den i efteråret 2009 mest omtalte.

I Cascais vest for Lissabon er netop åbnet et stort museum ved navn Casa das Histórias, som er dedikeret til Paula Rego’s værker. Da kunstneren ikke brød sig om at kalde bygningen et museum blev navnet istedet 'Mindernes Hus' - eller på portugisisk: Casa das Histórias. 

Casa das Historias i Cascais
74-årige Paula Rego er oprindeligt fra Estoril på Lissabonkysten, men har boet en stor del af sit liv i England, hvor hun fortsat bor og tilbringer meget tid i sit studie i London-bydelen Camden.

Paula Rego kunstbygningen i Cascais er tegnet af arkitekten Eduardo Souto Moura og er såvel ude som inde imponerende i sin enkelthed.

Den nye Cascais seværdighed på 750 kvadratmeter rummer foruden udstillings-lokaler også en boghandel, et auditorium og en café med udeservering.

Casa das Historias ligger ikke langt fra centrum og tæt på Cascais Marina og Cidadela-fortet. Adressen er Avenida da República 300, og lige ved siden af ligger et andet større Cascais museum: Museu do Mar (havets museum).

Se meget mere om Casa das Historias på det nye kunsthus hjemmeside: www.casadashistoriaspaularego.com .

Museet er åbent hver dag fra 10 til 22. Entré er gratis.

Se også: Paula Rego udstilling i Algês i december 2008.

 

IMGP4398


Paula Rego motiver
Rego’s billeder fortæller som navnet på bygningen antyder ofte en historie – ofte om kvinder, og ofte om familieliv på den ene eller anden måde.

Der er en nogen gange skræmmende realisme over Rego’s personer, og specielt hos kvinderne fremhæves de grove træk i stor detaljeringsgrad, når Rego portrætterer familieliv og dagligdags situationer.

Indtil marts 2010 er der sær-udstilling af berømte Paula Rego malerier udlånt fra The Saatchi Gallery.

Se meget mere om Paula Rego på Financial Times, som bragte et interview med den portugisiske kunstner i september 2009.

Herunder video med et udvalg af Rego’s billeder:

Din vurdering:Sporløs TV-programmet på DR besøger Portugal i forsøg på at finde ukendt portugisisk far

DR programmet Sporløs, som nu kører på 10. år, har besøgt Portugal for at finde danske Lones far – en far, som hun aldrig har kendt.

For knap 25 år siden havde Lones mor et forhold til en portugisisk forretningsmand, som var på besøg i Danmark. Efter at have mistet kontakten med ham, opdagede hun, at hun er gravid.

Datteren Lone kommer til verden og hun har aldirg mødt sin far, men ved dog at han findes.

Sporløs, som sendes torsdag den 24. september kl. 20.00 på DR1, besøger Portugal sammen med Lone for at opspore Lones far.

Mere information på www.dr.dk/DR1/sporloes.

Programmes fra Portugal genudsendes tirsdag d. 29. september kl. 13.30 på DR1.

Din vurdering:Dansk kultur i Lissabon efterår-vinter 2009-2010 – Invitation fra dansk kunstner på arbejde i Lissabon

Kendte danske kunstnere vil i efterår 2009 og vinter 2010 besøge Lissabon.

Jesper Just på Gulbenkian 9. oktober til 18. januar
Gulbenkian Foundation vil på Centret for Moderne kunst - Centro de Arte Moderna vise værker af video-kunstneren Jesper Just.

Video’erne er:
"No Man is an Island" fra 2002
"This Love is Silent" fra 2003
"Something to Love" fra 2005
"It Will All End in Tears" fra 2008

samt en video-installation omfattende:
"A voyage in Dwelling" fra 2008
"A Room of One's Own" fra 2008
"A Question of Silence" fra 2009

Se mere om Jesper Just og den unikke Gulbenkian Foundation i Lissabon.

Simon Lereng Wilmont på DocLisboa 2009 15-25 oktober
Den unge danske instruktør deltager på dokumentar-filmfestivallen DocLisboa med filmen Above the Ground - beneath the Sky.

Se mere om DocLisboa og om Simon Lereng Wilmont .

D-A-D koncert på Campo Pequeno 6. november 2009
Det verdenskendte danske heavy rock band D-A-D gæster Lissabon den 6. november 2009 i forbindelse med udgivelsen af deres nyeste album Monster Philosofy.

Se mere om D-A-D.

Koncerten på Campo Pqueno i det det nordlige Lissabon starter kl. 20.00. Billetter kan købes på Ticketline.

Mere information om dansk kultur i Portugal og events med danske kunstnere og sportsfolk på: Den Danske Ambassades hjemmeside.

Joen P. Vedel arbejder i Lissabon på Lumiar Cité/Maumaus galleriet i Alta Lisboa 16 sept. til 11. okt.
Se video-beskrivelse herunder, om hvad Joen laver i Lissabon.

Galleriet Lumiar Cité og Maumaus skolen findes på Rua Tomas del Negro, Lote 15-3 B1 C i bydelen Alta Lisboa – metrostation Lumiar 15-20 min gang derfra.

Meget mere information på Joen’s Blog om værket O Modelo og om Joen’s oplevelser i Lissabon.

Alle er velkomne til at kigge forbi og eventuelt hjælpe Joen med O Modelo mellem 15 og 19 (åben onsdag og lørdag) fra 16. september til 11. oktober 2009.

Din vurdering:Oplevelser i Portugal for børn – ny turistbåd med gennemsigtig bund sejler fra Cascais Marina

Cascais Marina har fået en ny turist-attraktion med en højst usædvanlig form.

Den nye tur-båd ligner ikke andre både, og det er der et par gode grunde til.

For det første er det gode skib Sublime en hydrofoil – eller på dansk en flyvebåd. For det andet er der i bunden af den relativt store båd med plads til op til 30 passagerer et vindue, således at gæsterne kan følge med i, hvad der foregår under vandet.

Se kystens marineliv gennem bunden af tur-båden
For første gang vil man i Cascais uden at have dykkercertifikat kunne opleve havbunden på tæt hold.

Vandet ved Lissabonkysten er de fleste steder så klart at det er muligt at følge fisk, krabber, søstjerner og meget andet spændende fra ‘udsigtspunktet’ midt i båden.

Børn er meget velkomne, og turene kan købes med betydelig rabat til børn mellem 4 og 12 år. Børn under 4 år kommer gratis med (hvis de sidder på skøddet), mens helt små børn under 1 år nok er for små til at opleve marinelivet.

Herunder video med en lignende turbåd (Looker 30), som bygges af flyvebåds-producentet Paritet Boat.

  

 

Fra Cascais til Lissabon og tilbage til Cascais i flyvebåd
Den nye attraktion i Cascais Marina ejes og drives af tur-opratøren Come 2 Sea Lda, som i september 2009 har åbnet kontor i marinaen ved siden af kiosken og den lille café ind mod Cidadela fortet.

Der tilbydes flere forskellige ture af varighed mellem 30 og 90 minutter.

Da en flyvebåd er hurtigere og mere brændstoføkonomisk (der skal ikke flyttes så meget vand), er en tur langs kysten fra Cascais til Lissabon (Docas) og tilbage igen muligt at gøre med stop undervejs på omkring 90 minutter.

På turen til Lissabon vil man få lejlighed til at opleve hele Lissabonkysten med strandene i Cascais, Estoril, Carcavelos med flere fra søsiden.

I Lissabon vil man kunne se de berømte seværdigheder Torre de Belém og Monumentet for de Opdagelsesrejsende. Sublime sejler helt ind til 25 april broen ved underholdningsområdet Docas og vender derefter tilbage til Cascais.

Se mere om: Cascais på Lissabonkysten

Ture til Oeiras, Estoril og Guia
De kortere ture med gode muligheder for at studere marinelivet går til Estoril og til Oeiras.

Desuden er der en kombineret lokal Cascais-tur til Guia-området i det vestlige Cascais med efterfølgende sejltur til Estoril et par kilometer øst for Cascais.

Priser for marineoplevelsen med Sublime
Priserne starter ved 10 euro for børn og 15 euro for voksne for en 30 minutters tur.

Der er 3 daglige ture (30 minutter) mandag til søndag kl. 10.30, 15.00 og 16.30. Turen til Lissabon foregår sent om eftermiddagen kl. 17.30 fredag til søndag og koster 40 euro for voksne og 25 euro for børn.

Bestilling af billet kan ske på kontoret i Cascais Marina eller via hjemmesiden www.come2sea.pt (også på engelsk), hvor man også kan finde mere information.

Flyvebåden Sublime er indledningsvis godkendt af myndighederne til 12 personer. Senere forventes en godkendelse til 30 gæster, og den vil også kunne lejes ud til private arrangementer.

Alle ovennævnte priser og afgangstidspunkter er aktuelle per september 2009.

Din vurdering:Vin-bloggere mødes i Portugal samt vinsmagning på Encontro com o Vinho i Lissabon 13-16 november

Sammenslutningen af vin-bloggere mødes den 30. oktober 2009 til European Wine Bloggers Conference (EWBC) i Lissabon.

Portugal-kenderen Charles Metcalfe er blandt deltagerne i det internationale arrangement, som forventes at tiltrække mange vin-skribenter, som aldrig før har besøgt Portugal.

Indtil videre er der per ultimo september 50 tilmeldinger fra vinbloggere i 12 lande – inklusiv en svensk deltager.

Charles Metcalf er kendt som TV-vinanmelder i England og som medforfatter af den anbefalelsesværdige bog om Portugals vin- og madkultur The Wine Lover’s Guide to Portugal – se bogen på Amazon .

Sideløbende med konferencen vil Charles Metcalf arrangere en Portugal vinsmagning for konferencens deltagere.  EWBC konferencen handler dog langt fra kun om portugisisk vin.

Salget af portugisisk vin har vind i sejlene i eksempelvis USA, hvor mange vinkendere anbefaler at prøve de kvalitetsmæssigt gode og prismæssigt ofte meget rimelige vine fra Portugal.

Se også: Den amerikanske vin-kender og entertainer Gary Vaynerchuk vurderer portugisisk vin.

Vinsmagning i Lissabon 13-16 november 2009
For alle vin-interesserede er der igen i år 2009 i weekenden d. 13-16. november stor vinmesse i Lissabon.

Med mere end 250 stande og omkring 350 udstillere, er vinmessen i Lissabon absolut et besøg værd.

Som sædvanlig finder Encontro com o Vinho sted i Lissabons kongresbygning Centro de Congressos de Lisboa i bydelen Alcântara i det vestlige Lissabon.

Åbningstiderne på vinmessen er følgende:
Fredag 13 november 18-22
Lørdag og søndag 14 og 15 november 14-20
Mandag 16 november 11-18 (for branche-folk)

Entré er som sidste år 10 euro, hvilket er rørende billigt de mange muligheder for smagsprøver taget i betragtning. Børn under 10 har gratis adgang.

Samtidig med vinmessen afholdes den lidt mindre kulinariske messe Encontro com os Sabores i en tilstødende hal. Maden fra et udvalg af Lissabons bedste restauranter er dog ikke med i prisen.

Se også: Vinmessen Encontro com o Vinho 2008

Relateret artikel:
Vinhøsten i Portugal 2009

Din vurdering:Lissabons borgmester i utraditionelt valg-stunt tirsdag den 22. september

Lissabons socialistiske borgmester António Costa har i forbindelse med det nationale valg den 27. september 2009 fundet på et lille medie-stunt.

Den nyligt udviddede metro er, som de fleste indbyggere i Lissabon ved, den mest effektive form for transport rundt i storbyen Lissabon.

Porsche mod Metro’en
Det har borgmester António Costa fra regeringspartiet PS besluttet af understrege ved at lave en lille valg-happening i forbindelse med optakten til det for PS partiet afgørende valg den 27. september, hvor partiet i meningsmålingerne står til at tabe flertallet i det portugisiske parlament.

António Costa vil sammen med andre PS politikere stige på metroen på Campo Grande stationen i det nordlige Lissabon. Målet er Rossio pladsen (metrostationen), nærmere bestemt Café Nicola.

Samtidig vil en Porsche ført af racerkøreren Pedro Couceiro se, hvor hurtigt den samme distance kan tilbagelægges i bil - om fartgrænserne skal overholdes i António Costa’s by melder historien ikke noget om.

Tredje deltager er én af Lissabons taxi’er.

Til de fire-hjuledes fordel vil løbet foregå i European Mobility Week (16-22 september), hvor der netop den 22. september 2009 er bilfri dag i mange byer i Europa – også i Lissabon.

De enkelte byer afgør selv, hvilke gader og veje, som lukkes for traffik.

Danmark deltager ikke længere i bilfri dag arrangementet i Europa. Se også artikel om bilfri dag i Kristelig Dagblad

Din vurdering:Moodys vurderer Portugal banker - storbanker har fortsat gode kreditvurderinger

Kreditvurderings-selskabet Moody’s, som sidder på omkring 40% af markedet for kreditvurderinger af lande og store virksomheder, har i september 2009 set på Portugals største banker.

Vurderingen angivet er den såkaldt langsigtede indskuds- og gældsgaranti – i daglig tale en vurdering af om forpligtigelser kan overholdes. Samme skala anvendes ved vurdering af obligationer.

Det gav følgende resultat (i alfabetisk rækkefølge) for Portugals største banker:

Banco Espirito Santo (BES)
Kreditvurdering nedsat til A1 – mod tidligere Aa3 på grund af forøget risiko for tab på udlån.
Moody’s fremtids-vurdering (Outlook): stabil

Banif
Kreditvurdering uændret Baa1 – tidligere også Baa1, men lavere rating end de øvrige banker på grund af dårlige resultater i 2008
Moody’s fremtids-vurdering (Outlook): negativ

BCP Millenium
Kreditvurdering nedsat til A1 – mod tidligere Aa3 på grund af svag performance og tab i den polske del af banken.
Moody’s fremtids-vurdering (Outlook): negativ

BPI
Kreditvurdering uændret A1 – tidligere også A1, men svagt negativ på Outlook på grund af udvilkling i datterselskab i Angola
Moody’s fremtids-vurdering (Outlook): negativ

CGD (Caixa Geral de Deposito) 
Kreditvurdering nedsat til Aa2 - mod tidligere Aa1 på grund af dårlige resultater og mere negative forventninger end tidligere
Moody’s fremtids-vurdering (Outlook): negativ

ESFG (selvstændigt finansierings-selskab ejet af BES banken)
Kreditvurdering nedsat til A3 – mod tidligere A2 på grund af moderselskabets BES ændrede rating
Moody’s fremtids-vurdering (Outlook): stabil

Montepio
Kreditvurdering nedsat til Baa1 – mod tidligere A2, på grund af større eksponering på ejendomme og byggeindustri
(bemærk to trin ned i kreditvurdering) 
Moody’s fremtids-vurdering (Outlook): negativ

Santander Totta
Kreditvurdering uændret A1, tidligere også A1. Stigende pres for øget rentabilitet og effektivitet.
Moody’s fremtids-vurdering (Outlook): negativ

De største banker i Portugal CGD, BCP, BES og BPI samt den spank-ejede bank Santander-Totta er fremdeles vurderet som segment A banker.

Det er værd at bemærke at den eneste bank med direkte statsejerskab Caixa Geral de Deposito ifølge Moody’s er den kreditvurderingsmæssigt bedste bank i Portugal. Staten ejer 30% af aktierne i CGD banken.

Se også: Indskyder-garanti hæves til 100.000 € i Portugals banker

Danske bankers kreditvurdering
Til sammenligning har de største danske banker følgende kreditvurdering fra Moody’s per september 2009:

Danske Bank kreditvurdering: Aa3
Jyske Bank kreditvurdering: A1
Nordea kreditvurdering: Aa2
Spar Nord krreditvurdering: A2
Sydbank kreditvurdering: A1

Moody’s kreditvurderings-skala (bedste rating øverst)
Aaa
Aa1
Aa2
Aa3
A1
A2
A3
Baa1
Baa2
Baa3
Ba1
Ba2
Ba3
B1
B2
B3
Caa1
Caa2
Caa3
Ca
C

Ovenstående kreditvurderinger er ikke et udtryk for finansiel styrke (dvs. om banken får brug for hjælp udefra), som måles på anden måde.

Istedet skal vurderingen ses som et udtryk for om banken kan overholde sine forpligtigelser. Sagt på en anden måde kan man anskue kreditvurderingen som et mål for, hvor god en given bank er til på sigt at betale det lån tilbage, som kunder med indskud i banken har ydet.

Se mere om Moody’s ratings (åbner som pdf)

Din vurdering:Europa League resultater af gruppespil 2009 – stilling i EL grupper A-L

Den næstfornemste europæiske fodbold-turnering hedder nu Europa League (tidligere Europa Cup). EL gruppespillet tæller i alt 48 hold.

I EL turneringen 2009-2010 er tre portugisiske og et enkelt dansk hold med. Det drejer sig om de to Lissabon-klubber Sporting og Benfica, den relativt ukendte klub CD National fra Madeira og naturligvis FC København fra Danmark.

Der er ingen andre skandinaviske hold udover FCK i Europa League turneringen 2009-1010.

Se også: Grupper i Europa League turneringen 2009-2010

Gruppespillet starter den 17. september i EL turneringen.

Herunder EL resultater i alle grupper:

Europa League kampe og resultater i gruppe A
17. september Ajax-Timisoara – resultat – resultat 0-0
17. september Dinamo Zagreb-Anderlecht – resultat 0-2
1. oktober Anderlecht-Ajax - resultat 1-1
1. oktober Timisoara-Dinamo Zagreb - resultat 0-3
22. oktober Timisoara-Anderlecht - resultat 0-0
22. oktober Ajax-Dinamo Zagreb - resultat 2-1
5. november Anderlecht-Timisoara - resultat 3-1
5. november Dinamo Zagreb-Ajax - resultat 0-2
2. december Timisoara-Ajax - resultat 1-2
2. december Anderlecht-Dinamo Zagreb - resultat 0-1
17. december Ajax-Anderlecht - resultat 1-3
17. december Dinamo Zagreb-Timisoara - resultat 1-2

Ajax og Anderlecht er videre.

Europa League kampe og resultater i gruppe B
17. september Lille-Valerncia – resultat 1-1
17. september Genoa-Slavia Praha – resultat 2-0
1. oktober Slavia Praha-Lille - resultat 1-5
1. oktober Valencia-Genoa - resultat 3-2
22. oktober Valencia-Slavia Praha - resultat 1-1
22. oktober Lille-Genoa - resultat 3-0
5. november Slavia Praha-Valencia - resultat 2-2
5. november Genoa-Lille - resultat 3-2
2. december Valencia-Lille - resultat 3-1
2. december Slavia Praha-Genoa 0-2
17. december Lille-Slavia Praha - resultat 3-1
17. december Genoa-Valencia - resultat 1-2

Valencia og Lille er videre.

Europa League kampe og resultater i gruppe C
17. september Tel Aviv-Celtic – resultat 2-1
17. september Rapid Wien-Hamburger SV – resultat 3-0
1. oktober Hamburger SV-Tel Aviv - resultat 4-2
1. oktober Celtic-Rapid Wien - resultat 1-1
22. oktober Celtic-Hamburger SV- resultat 0-1
22. oktober Tel Aviv-Rapid Wien - resultat 5-1
5. november Hamburger SV-Celtic - resultat 0-0
5. november Rapid Wien-Tel Aviv - resultat 0-3
2. december Celtic-Tel Aviv - resultat 2-0
2. december Hamburger SV-Rapid Wien - resultat 2-0
17. december Tel Aviv-Hamburg SV - resultat 1-0
17. december Rapid Wien-Celtic - resultat 3-3

Hamburg SV og Tel Aviv er videre.

Europa League kampe og resultater i gruppe D
17. september Heerenveen-Sporting Lissabon – resultat 2-3
17. september Hertha Berlin-Ventspils - resultat 1-1
1. oktober Sporting-Hertha Berlin - resultat 1-0
1. oktober Ventspils-Heerenveen - resultat 0-0
22. oktober Ventspils-Sporting - resultat 1-2
22. oktober Hertha Berlin-Heerenveen - resultat 0-1
5. november Sporting-Ventspils - resultat 1-1
5. november Heerenveen-Hertha Berlin - resultat 2-3
3. december Ventspils-Hertha Berlin - resultat 0-1
3. december Sporting-Heerenveen - resultat 1-1
16. december Hertha Berlin-Sporting - resultat 1-0
16. december Heerenveen-Ventspils - resultat 5-0

Sporting og Hertha Berlin er videre.

Europa League kampe og resultater i gruppe E
17. september CSKA Sofia-Fulham – resultat 1-1
17. september Basel-Roma – resultat 2-0
1. oktober Roma-Sofia - resultat 2-0
1. oktober Fulham-Basel - resultat 1-0
22. oktober Fulham-Roma - resultat 1-1
22. oktober CSKA Sofia-Basel - resultat 0-2
5. november Roma-Fulham - resultat 2-1
5. november Basel-CSKA Sofia - resultat 3-1
3. december Fulham-Sofia - resultat 1-0
3. december Roma-Basel - resultat 2-1
16. december Sofia-Roma - resultat 0-3
16. december Basel-Fulham - resultat 2-3

Roma og Fulham er videre.

Europa League kampe og resultater i gruppe F
17. september Panathinaikos-Galatasaray – resultat 1-3
17. september Sturm Graz-Dinamo Bucuresti – resultat 0-1
1. oktober Dinamo Bucuresti-Panathinaikos - resultat 0-1
1. oktober Galatasaray-Sturm Graz - resultat 1-1
22. oktober Galatasaray-Dinamo Bucuresti - resultat 4-1
22. oktober Panathinaikos-Strurm Graz - resultat 1-0
5. november Dinamo Bucuresti-Galatasaray - resultat 0-3
5. november Sturm Graz-Panathinaikos - resultat 0-1
3. december Galatasarau-Pathinaikos - resultat 1-0
3. december Dinamo Bucuresti-Sturm Graz - resultat 2-1
16. december Panathinaikos-Dinamo Bucuresti - resultat 3-0
16. december Sturm Graz-Galatasaray - resultat 1-0

Galatasaray og Panathinaikos er videre.

Europa League kampe og resultater i gruppe G
17. september Lazio-Saltzburg – resultat 1-2
17. september Villarreal-Levski Sofia – resultat 1-0
1. oktober Levski Sofia-Lazio - resultat 0-4
1. oktober Saltzburg-Villarreal - resultat 2-0
22. oktober Saltzburg-Levski Sofia - resultat 1-0
22. oktober Lazio-Villarreal - resultat 2-1
5. november Levski Sofia-Salzburg - resultat 0-1
5. november Villarreal-Lazio - resultat 4-1
3. december Saltzburg-Lazio - resultat 2-1
3. december Levski Sofia-Villarreal - resultat 0-2
17. december Lazio-Levski Sofia - resultat 0-1
17. december Villarreal-Saltzburg - resultat 0-1

Saltzburg og Villarreal er videre.

Europa League kampe og resultater i gruppe H
17. september Steaua Bucuresti-Sheriff – resultat 0-0
17. september Fenerbache-Twente resultat 1-2
1. oktober Twente-Steaua Bucuresti - resultat 0-0
1. oktober Sheriff-Fenerbache - resultat 0-1
22. oktober Sheriff-Twente - resultat 2-0
22. oktober Steaua Bucuresti-Fenerbache - resultat 0-1
5. november Twente-Sheriff - resultat 2-1
5. november Fenerbache-Steaua Bucuresti - resultat 3-1
2. december Sheriff-Steaua Bucuresti - resultat 1-1
2. december Twente-Fenerbache - resultat 0-1
17. december Steaua Bucuresti-Twente - resultat 1-1
17. december Fenerbache-Sheriff - resultat 1-0

Fenerbache og Twente er videre.

Europa League kampe og resultater i gruppe I
17. september Benfica-BATE – resultat 2-0
17. september Everton-Athen – resultat 4-0
1. oktober Athen-Benfica - resultat 1-0
1. oktober BATE-Everton - resultat 1-2
22. oktober BATE-Athen - resultat 2-1
22. oktober Benfica-Everton - resultat 5-0
5. november Athen-BATE - resultat 2-2
5. november Everton-Benfica - resultat 0-2
2. december BATE-Benfica - resultat 1-2
2. december Athen-Everton - resultat 0-1
17. december Everton-BATE - resultat 0-1
17. december Benfica-Athen - resultat 2-1

Benfica og Everton er videre.

Europa League kampe og resultater i gruppe J
17. september Club Brugge-Shakhtar – resultat 1-4
17. september Partizan-Toulouse - resultat 2-3
1. oktober Toulouse-Club Brugge - resultat 2-2
1. oktober Shakhtar Donetsk-Partizan - resultat 4-1
22. oktober Shakhtar Donetsk-Toulouse - resultat 4-0
22. oktober Club Brugge-Partizan - resultat 2-0
5. november Toulouse-Shakhtar - resultat 0-2
5. november Partizan-Club Brügge - resultat 2-4
3. december Shakhtar-Club Brügge - resultat 0-0
3. december Toulouse-Partizan - resultat 1-0
16. december Club Brügge-Toulouse - resultat 1-0
16. december Partizan-Shakhtar - resultat 1-0

Shakhtar og Club Brügge er videre.

Europa League kampe og resultater i gruppe K
17. september Sparta Praha-PSV Eindhoven – resultat 2-2
17. september FC Cluj-FC København – 0-0 efter første halvleg - resultat 2-0
1. oktober FC København-Sparta Praha - resultat 1-0
1. oktober PSV Eindhoven-Cluj - resultat 1-0
22. oktober PSV Eindhoven-FC København - resultat 1-0
22. oktober Sparta Praha-Cluj - resultat 2-0
5. november FC København-PSV Eindhoven - resultat 1-1
5. november Cluj-Slavia Praha - resultat 2-3
3. december PSV Eindhoven-Sparta Praha - resultat 1-0
3. december FC København-Cluj - resultat 2-0
16. december Sparta Praha-FC København - resultat 0-3
16. december Cluj-PSV - resultat 0-2

PSV og FCK er videre.

Europa League kampe og resultater i gruppe L
17. september Athletic Club-Austria Wien – resultat 3-0
17. september CD Nacional (Madeira) -Werder Bremen – resultat 2-3
1. oktober Werder Bremen-Atlético Bilbao - resultat 3-1
1. oktober Austria Wien-CD Nacional (Madeira) - resultat 1-1
22. oktober Austria Wien-Werder Bremen - resultat 2-2
22. oktober Atlético Bilbao-CD Nacional (Madeira) - resultat 2-1
5. november Werder Bremen-Austria Wien - resultat 2-0
5. november CD Nacional (Madeira)-Atletico Bilbao - resultat 1-1
3. december Austria Wien-Atletic Bilbao - resultat 0-3
3. december Werder Bremen-CD Nacional (Madeira) - resultat 4-1
16. december Atlético-Werder Bremen - resultat 0-3
16. december CD Nacional (Madeira)-Austria Wien - resultat 5-1

Werder Bremen og Atlético er videre.

To hold går videre fra hver gruppe (24 hold) til playoff kampe sammen med alle klubber fra Champions Legaue gruppespillet, som ender på en tredjeplads i deres grupper (8 hold).

Derefter spilles den såkaldte Europa League ‘Round of 32’.

Vinderne spiller ‘Round of 16’ også kaldet EL ottendedelsfinalerne. Herefter spiller vinderne Europa League kvartfinaler og semifinaler.

Finalen i Europa League 2009-2010 spilles den 12. maj i Hamburg.

Se også: Opdateret stilling i alle EL grupper på UEFA Europa League hjemmesiden.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »