Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugal forventer god vinhøst i efteråret 2009

Den portugisiske sammenslutning af vinproducenter ViniPortugal har offentliggjort tal fra det portugisiske landbrugsministerium, som peger på en særdeles god vinhøst i Portugal i efteråret 2009.

Stigning i vinproduktionen i Portugal
Stigninger i udbyttet for Portugals vinproducenter forventes samlet set at blive på 9% i forhold til høsten 2008-2009.

Alle områder bortset fra Tejo-dalen nordøst for Lissabon står til et ekseptionelt godt 2009 vinår.

Landbrugsministeriet angiver gode vækstforhold herunder sol og den rette mængde af nedbør som hovedårsagerne til den forventede rekord-høst.

I 2009-2010 forventes Portugal at producere 610 millioner liter vin, hvilket er en fortsættelse af stigningen i den portugisiske vinproduktion i den seneste 10-års periode.

Bedre og bedre vin fra Portugal
Mange vineksperter har i de sidste år bemærket udviklingen i Portugal, som i stor udstrækning er et resultat af investeringer i moderne produktions-anlæg gennem de sidste 20 år.

Desuden er der i Portugal sket en stadig udvikling i behandlingen af druerne.

Se eksempelvis den passionere (og ganske underholdende) amerikanske vinekspert Gary Vaynerchuk udtale sig om portugisisk vin.

Portugal havde i 2008 fem vine på det anerkendte vin-magasin Wine Spectator's Top 100 liste, heraf en enkelt blandt de ti bedste.

Fremgang i USA
Ifølge ViniPortugal er salget af portugisisk bordvin til det mmeget vigtige marked i USA steget 40% siden år 2007, og ser man udelukkende på salget af rødvin, er salget af portugisisk produceret vin i USA øget med 125%.

De kraftige stigningsrater i USA er i stor udstrækning et resultat af at amerikanerne med en svag dollar kræver ‘value for money’ og hellere køber en god vin i supermarkedet i stedet for at betale for en (dyr) fransk vin på restaurant.

Udviklingen i USA lover alt andet lige godt for årene, der kommer – idet amerikanerne via de gode og billige portugisiske vine fra populære områder som Alentejo og Douro sikkert vil være indstillede på at betale mere for de bedste vine fra Portugal, når krisen vender.

2009 høsten opdelt på vin-områder i Portugal
Omkring 8% af Portugals areal anvendes til produktion af vin på landets mange vingårde.

Resultater er en overordentlig stor variation af vine – hver med deres egen personlighed.

Se også: Vinområder i Portugal.

Minho vin
I det nordligste Portugal, hvor vinho verde (den grønne vin) dyrkes forventes udbyttet at stige med 5% efter rigeligt med regn.

72% af al vin produceret i Minho er hvidvin, og produktionen vil ligge i omegnen af 76 millioner liter i denne sæson (2009-2010).

Trás-os-Montes vin
Dette års høst ser bedre ud end de seneste par års, som har været under normalen på grund af ustadigt vejr.

Trás-os-Montes i den nordøstlige del af Portugal vil producere omkring 11 millioner liter og inkluderer Douro, Chaves, Valpaços og Planalto Mirdandes.

Douro og Porto vin
Den unge vin fik tidligt på året en ret kraftig omgang regn, som påvirker druesorterne Touriga Nacional, Touriga Franca og Tinto Cã. Samlet set er det dog et godt år for Douro området (omkring Douro floden) med en forventet produktion på 160 millioner liter vin.

Beiras/Centro vin
I dette område, som blandt andet producerer Dão, Bairrada og Beira vine, foventes en produktion på 81 millioner liter, hvilket er en fremgang på 11%.

Tejo vin
Der var særdeles gode forhold for vinproduktion i Tejo området, men der forventes dog et mindre fald på 5% i produktionen, således at der produceres omkring 50 millioner liter vin i Vinho Regional Tejo fra de seks underområder  Almeirim, Cartaxo, Chamusca, Coruche, Santarém og Tomar.

Lisboa / Lissabon vin
Der var ligelede gode forhold i det nærliggende Lissabon vinområde, hvilket resulterer i en 5% stigning i produktionen til 98 millioner liter. Kun Aragonez druen synes ikke rigtigt at leve op til sit bedste i 2009.

Lissabon området består af et stort antal mindre underområder herunder: Colares, Bucelas, Carcavelos, Óbidos, Alenquer, Arruda dos Vinhos, Encostas D’Aire og Torres Vedras.

Setúbal halvøen
Årets højdespringer med gode druekvaliteter og excellent udbytte er det relativt lille Setúbal vinområde syd for Lissabon.

Der forventes øget udbytte på mellem 15 og 20 procent, hvilket skulle give omkring 40 millioner liter vin fra blandt andet Palmela og Moscatel Setubal.

Alentejo vin
Vejret har været gunstigt i Alentejo, hvor høsten er i gang i september. En stigning på 14% i udbytte forventes, hvilket skulle give omkring 92 millioner liter Alentejo-vin.

Alentejo omfatter områderne Borba, Granja-Amareleja, Evora, Moura, Vidigueira, Reguengos, Redondo og Portalegre.

Algarve vin
Højere luftfugtighed og relativt kolde nætter i forhold til normalen vil give Algarve et 2% højere udbytte og en produktion på omkring 2,4 millioner liter vin fra områderne Lagoa, Lagos, Portimão og Tavira.

Madeira vin
Mere regn og højere luftfugtighed vil begrænse udbyttet, men druerne er gode, og Madeira vil kunne øge produktionen med 3% til 4,2 millioner liter i 2009.

Azorerne vin
Forbedrede produktionsmetoder, større områder med vin og særdeles gode vejrforhold i 2009 vil få produktionen på Azorerne til at skyde i vejret med 25% i gennemsnit på Azorerne.

På øerne Graciosa og Pico vil produktionen måske kunne mellem 20 og 30%. I alt vil der blive produceret 1,3 millioner liter vin på Azorerne i 2009.

Kilde:
ViniPortugal – se hjemmeside .Kommentarer

 

toni siger:

Interessant  læsning

Findes der mon nogen maskine til at høste de mange druer ??

Hvis ikke, så skal der jo en hel hær af folk for at plukke alle de  mange kg og de bliver formodentlig modne samtidig, så det skal vel gå stærkt for at de ikke bliver overmodne??

Og hvor får man så mange folk fra?? K H Renè

3 September 2009 6:34 PM