Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


FC Midtjylland besøger Portugal i SuperLeague Formula 5-6 september

Landskampen mod Portugal er knap nok overstået før fodboldklubben FC Midtjylland stiller op i Portugal – ganske vist inden for en anden sportsgren.

Det drejer sig om motorsportsklassen SuperLeague Formula, hvor 4. afdeling af sæsonens i alt 6 løb køres på Estoril banen vest for Lissabon 5-6. september 2009.

FC Midjylland i SuperLeague Formula
Beslutningen om deltagelse i SuperLeague Formula blev taget i starten af 2009 efter at FC København med Don Ø i spidsen havde takket nej.

FC Midtjylland har med den ligeldes danske kører Kasper Andersen klaret sig hæderligt og ligger inden 4. afdeling i Estoril på en samlet 8. plads ud af 18 deltagende klubber– se aktuel stilling i SuperLeague Formula.

For den midtjydske klub er deltagelsen i SuperLeague Formula en økonomomisk satsning af de store. Fodboldklubberne i Superleague Formula ejer dog ikke selv materiellet, da alle (de ens) racerbiler leases for en sæson. Man kan som fodboldklub derfor ‘snuse’ til motorsport i et år uden at hænge på udviklingsomkostning, biler osv. 

Se også: FC Midtjylland går med i SuperLeague Formula

Angola statsfinansierer SuperLeague Formula
Det statslige angolanske olieselskab Sonangol, som samarbejder indgående med det portugisiske olieselskab Galp, er hovedsponsor for Superleague Formula serien.

Sonangol er det mest magtfulde selskab i Angola i Vestafrika og nyder godt af Kinas næsten ubegrænsede behov for det sorte guld.

Arbejdsløs F1 kører Sébastien Bourdais til FC Sevilla
I sommeren 2009 fik den franske F1 kører Sébastien Bourdais in Ungarns Grand Prix på Hungaroring at vide at Toro Rosso teamet (sponseret af Red Bull) ikke var interesseret i ham længere.

Nu har den 30-årige franskmand istedet fået en plads hos FC Sevilla. Estoril bliver hans første løb. 

To portugisiske klubber i SuperLeague Formula
FC Porto var med allerede i første sæson i 2008, og i 2009 har også Sporting Clube de Portugal – i daglig tale Sporting Lissabon – fået egen SuperLeague Formula team.

Sporting ligger inden Estoril nummer 14, mens FC Porto er tæt på at blande sig i toppen med en placering som nummer 5.

De førende klubber inden Estoril løbet udgøres af Liverpool med 217 point, FC Basel med 207 point og Tottenham med 196 point.

Se mere om SuperLeague Formula løbet på Estoril banen på den officielle SuperLeague Formula hjemmeside.

Her et indslag om SuperLeague Formula ambitionerne på den jydske hede:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer