Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Liedson med på Portugals landshold for at lave mål – Sporting målscorer i kampen mod Danmark

Den 31-årige Liedson da Silva Muniz er før Danmark-Portugal kampen den 5. september fuldstændig ukendt i portugisisk landskamps-sammenhæng.

Det er der en god grund til, da Liedson først lige har opnået portugisisk statsborgerskab.

Statsborgerskab efter 6 år
Som regel kan statsborgerskabet for dygtige spillere opnås efter 6 år i Portugal – specielt hvis det drejer sig om indvandrere fra tidligere kolonier. Det kræver dog at spilleren ikke har spillet for andre landes landshold.

Den teknisk meget dygtige brasilianer kom relativt sent til Portugal, men har har dog boet i Portugal siden år 2003, så Liedson var ventet at skulle debutere på det portugisiske landshold.

Måske kommer debut’en for Liedson lidt hurtigere end ventet. Træner Carlos Queiroz har imidlertid hårdt brug for mål, hvilket det har knebet gevaldigt med for landsholdet i VM kvalifikations-turneringen. Faktisk taler man i Portugal om reel scorings-krise for landsholdet siden den legendariske mål-sluger Pauleta gik på fodbold-pension efter VM i 2006.

Se også: Stilling og målstatistik i VM gruppe 1.

Liedson i særklasse i Portugal
De fleste store stjerner på det portugisiske landshold spiller uden for Portugals grænser.

Liedson er én af de få, som er at finde hos Lissabon klubben Sporting, og han er som regel Sportings farligste våben.

Den 1,75 meter høje slanke Liedson har spillet for Sporting siden 2003 og opnåede allerede i sæsonen 2004-2005 at blive årets topscorer i den portugisiske liga med 25 mål.

Igen i 2006-2007 blev Liedson topscorer i Portugsl fornemste række (15 mål).

I sæsonen 2008-2009 var Liedson i sædvanlig form med 17 mål, men måtte dog nøjes med en delt andenplads på topscorer-listen i Portugal.

Det er derfor bestemt ikke en herr hvem-som-helst, som får chancen på det portugisiske landshold mod Danmark den 5. september.

Se også: Mulige holdopstillinger i Danmark-Portugal kampen 5. september kl. 20.

Liedson spiller normalt med nummer 31 i Sporting, men har fået lov at bære nummer 9 på det portugisiske landshold.

Se herunder alle 17 mål af Liedson i 2008-2009 sæsonen:Fodboldspillere fra Brasilien på Portugals landshold
Liedson er faktisk med mod både Danmark og Ungarn på afbud efter at Hugo Almeida i sidste øjeblik fik en skade (og senere i øvrigt er blevet opereret for blindtarmsbtændelse).

De øvrige ‘udlændinge’ på det portugisiske landshold Deco, Pepe, Bosingwa (kom som barn fra Congo til Portugal) og Nani (kom som barn fra Kap Verde til Portugal) har alle været mange år i Portugal inden de fik lov at blive statsborgere og dermed adgang til at spille på landsholdet.

For specielt brasilianerne (Pepe, Deco og Liedson) har tilvænningen været let, idet Portugal og Brasilien deler sprog og historisk set er meget tæt knyttet til hinanden. Det er for eksempel oprindeligt karnevallet i Portugal, som er blevet kopieret (og kraftigt videreudviklet) til nutidens karneval i Rio de Janeiro, som i øvrigt betyder januar-floden på portugisisk.

Se herunder, hvordan man scorer mål, når man hedder Liedson og spiller på et overlegent Sporting hold:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer