Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Stor portugisisk forskningspris til Helen Keller International

Den internationale velgørenheds-organisation Helen Keller International (HKI) har modtaget én af de største medicinske forskningspriser i verden for sit arbejde med at bekæmpe og behandle blindhed og fejlernæring blandt befolkningen i verdens fattigste lande.

1 million € fra Champalimaud Foundation
Prisen fra Champalimaud Foundation er på 1 million euro svarende til små 7,5 millioner kroner, hvilket er på linje med eksempelvis Nobel-priserne i medicin eller psykologi.

Leonor Beleza, som leder den portugisisk baserede fond, sagde i forbindelse med prisuddelingen at HKI gør et stort arbejde for at afhjælpe børns mangel på vitamin A, som er afgørende årsag til at mange børn i fattige lande bliver blinde.

Helen Keller International
Navnet Helen Keller stammer fra den berømte amerikanske politiske aktivist Helen Keller (1880-1968), som selv blev døv og blind som barn sandsynligvis som følge af børnesygdomme.

Helen Keller havde en ukuelig vilje, og var desuden født ind i en velhavende officers-familie. Sammen med arkitekten og byplanlæggeren George Kessler opbyggede hun HKI.

HKI har kontorer i over 20 lande herunder i den tidligere portugisiske koloni Mozambique.

Se mere på www.hki.org .

Champalimaud Foundation i Portugal
Den særdeles velhavende Champalimaud Foundation (se artikel) er igang med et større byggeri i Lissabon.

Kører man forbi de mange kultur-seværdigheder i forstaden Bélem ved Tejo flodens bred vil man kunne se et større igangværende projekt overfor Cetro Cultural de Belém (CCB).

Her vil det nye store Champalimaud kræftforskningscenter ligge.

Helen Keller er væsentlig mere kendt i USA end i Europa. Herunder en video lavet af en amerikansk skoleelev, som beskriver Helen Keller’s liv:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer