Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Algarve hovedvej EN125 renoveres for små 400 millioner euro

Den specielt i sommerperioden stærkt trafikerede EN125 hovedvej i Algarve fra Sagres i vest til Vila Real de Santo António i øst står foran en gennemgribende renovering.

Projektet, som blandt andet omfatter en ny ringvej nord om byen Faro, løber op i omkring 390 millioner euro i alt, heraf de 142 millioner over de første 3 år.

Jobskabelse og investering i infrastruktur
Forbedringerne på EN125, også kendt i sin kommende form under navnet Concessão Algarve Litoral, vil udover at være en investering i fremtiden (og i en langt mere trafiksikker EN125) også skabe arbejdspladser i Algarve på et tidspunkt, hvor jobs i Algarve absolut ikke hænger på træerne.

I de næste 3 år forventes omkring 7.000 beskæftigede ved EN125 projektet.

De første spadestik er taget i Faro, hvor en omfartsvej nord om byen længe har været på politikernes ønskeliste. Arbejdet på Faro-ringvejen gik for alvor igang i maj 2009.

Hovedvej EN125 i Algarve
De fleste turister i Algarve har allerede stiftet bekendtskab med den snoede hovedvej EN125, som i det østlige Algarve løber tæt på havet.

I den vestlige del af Algarve er EN125 nærmest en parallelvej med motorvej IC4, men IC4 når ikke som EN125 helt ud til Portugals sydvestligste punkt ved byen Sagres.

EN125 har gennem årene været kendt for trafikpropper og for år tilbage desuden for relativt mange trafikulykker.

Den nye EN125 vej-føring (plan åbner som pdf) inkluderer udover omfartsveje også anlæggelse af et stort antal rundkørsler for at minimere antallet af farlige vejkryds.

Omkring 35% af alle ulykker på EN125 forventes at kunne undgås, når EN125 hovedvejen er moderniseret.

Uden rundkørsler, tilslutningsveje m.v. er EN125 omkring 165 kilometer lang, men tager ifølge Google Maps over 3 timer at tilbagelægge.

 


Se større kort
Kommentarer

Endnu ingen kommentarer