Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Saxo Bank og BES i strategisk kryds-ejerskab – del af portugisisk internet-bank solgt til Saxo

Saxo Bank og Banco Esperito Santo (BES) er blevet forlovet.

Om det senere fører til ægteskab er en anden sag, men de to banker med styrker på meget forskellige felter har ansøgt myndighederne om at få lov at bytte aktier i hinandens selskaber.

Saxo Bank vil med handelen få 25% af aktierne i den portugisiske internetbank Banco Best (datterselskab af BES banken), og BES vil øge ejerandelen i Saxo Bank fra 5% til knap 10%.

Allerede i januar 2008 købte Banco Espirito Santo 5% af aktierne i Saxo Bank. Med den øgede ejerandel bliver BES den største aktionær i Saxo Bank. 

Saxo Bank fra Danmark

Saxo bank er en atypisk dansk bank derved at den ikke har nogen detail-afdeling.

Banken med de ligeledes atypiske direktører og stiftere Kim Fournais og Lars Seier Christensen leverer handelssystemer til andre banker.

Saxo Bank har siden stiftelsen i 1992 som børsmægler-selskabet Midas undergået en forvandling, som sjældent ses i den danske bankverden. I år 2001 fik Midas tilladelse til at drive bankforretning i Danmark og navnet blev ændret til Saxo Bank.

Saxo Bank er en såkaldt investerings-bank, men en usædvanlig én af slagsen, idet bankens primære kunder hovedsagligt er andre banker, som benytter Saxo’s sofistikerede produkter (platforme) til at handle på internettet med. Private kan dog også anvende Saxo Banks platform til internethandel.

I Danmark er Saxo Bank måske bedst kendt for sit cykelhold Team Saxo Bank (introduceret som Team Saxo Bank - IT Factory), som ejes af cykelrytteren (og tidligere Tour de France vinder) Bjarne Riis.

Ydermere er Saxo Bank verdensberømt i Danmark for sin meget udanske amerikansk inspirerede personalepolitik, som tiltrækker mange dygtige medarbejdere. Ejerne og stifterne Lars og Kim er desuden ikke bange for at ytre sig i offentligheden om emner, som ikke nødvendigvis har noget at gøre med bankforretninger. Der er heller ingen tilbageholdenhed i forhold til økonomisk at støtte projekter og organisationer, som bekender sig til en særdeles liberalistisk tankegang.

Den portugisiske bank BES
Banco Espirito Santo familien er ét af de mest velhavende familier-dynastier i Portugal.

BES banken er en vidt forgrenet finansiel virksomhed med hovedsæde i Lissabon. BES aktien udgør godt 10% af aktie-værdien i det portugisiske PSi-20 indeks og er dermed blandt Portugals fem største privat-ejede virksomheder.

Se også: Virksomheder på Euronext børsen i Lissabon.

Udover sit meget store detailnet i Portugal og datterselskaber i udlandet, har BES opbygget, hvad de fleste betragter som Portugals bedst drevne internetbank med faciliteter for kunderne til online handel med aktier, som for en portugisisk bank ligger på et højt niveau. Der anvendes naturligvis Saxo Bank produkter.

Se mere om BES banken i internationalt perspektiv og desuden interview i Berlingske Tidende og i Børsen d. 15. september med Kim Furnais.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer