Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Seedning i VM kvalifikationen vedtaget – svær FIFA seeded modstander ved andenplads i VM kval

UPDATE:
Resultat af lodtrækning til grupper i VM slutrunden

..................................

FIFA er øverste myndighed i fodboldverdenen og står derfor naturligvis også for afholdelse af VM i Sydafrika i 2010.

Som organisator, bestemmer FIFA reglerne i kvalifikationsturneringen til VM, og der er sidst i september 2009 taget en potentielt vigtig beslutning for Danmark, Portugal og ikke mindst Sverige.

Se også: Stilling i VM gruppe 1.

Seedning for alle 2’ere i VM kval
Kun vindere af grupperne i VM kvalifikations-turneringen løser direkte billet til VM slutrunden i 2010.

Otte hold i de respektive europæiske grupper (1-9) skal spille playoff kamp om en plads i VM slutrunden. Et enkelt to’er hold vil ryge ud på forhånd for at få pengene til at passe. Der er 2’er holdet med færrest point eller subsidiært ringeste målscore, som på forhånd ikke kvalificeres.

De øvrige 8 hold skal spille playoff kampe ude og hjemme mod én modstander.

Den nye beslutning om at seede vil give de på papiret stærkeste hold en fordel, da alle hold med anden-pladser i VM kval grupperne vil blive seeded efter FIFA verdensranglisten i fodbold per 16. oktober 2009.

Se den seneste FIFA rangliste (oktober 2009).

Sverige seedes dårligt
I VM gruppe et har specielt Sverige for tiden en mindre god placering på FIFA ranglisten, som nummer 41.

Såfremt Sverige bliver nummer to i VM gruppe 1 vil holdet kunne få meget svære playoff kampe mod et af følgende hold: Grækenland (pt toer i VM gruppe 2), Rusland (pt to’er i VM gruppe 4), Kroatien (pt. to’er i VM gruppe 6) eller Frankrig (pt. nummer to i VM gruppe 7)

Portugal og Danmark seedes bedre, men ikke godt nok
Beslutningen om at seede til VM playoff-kampene er ikke stort bedre for Danmark og Portugal, som i september 2009 ligger nummer 16 og 17 på FIFA-ranglisten.

Da alle de ovennævnte to’ere i VM grupperne (kan nå at ændre sig) ligger over Danmark og Portugal på FIFA verdensranglisten, vil situationen såfremt Portugal eller Danmark slutter på anden-pladsen i VM gruppe 1 være den samme som Sveriges med en meget svær seeded modstander i playoff kampene.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer