Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Lissabon rejser populære i 2009-2010 – Lissabon vinder rejse-priser til World Travel Awards

Rigtig mange har fået øjnene op for Lissabon som ferie-destination.

Den pulserende hovedstad Lisboa er stadig relativ ukendt i store dele af Nordeuropa, men flere og flere rejser til Lissabon på storbyferie eller på forlænget weekend.

Se også: Billig weekend-lejlighed i Lissabon.

Lissabon billigste vesteuropæiske hovedstad
Ikke mindst den økonomiske krise har fået de rejsende til at se mere på pengepungen og overveje om hotel-priserne i Paris, Madrid, Rom, London og måske i lidt mindre grad Berlin er værd at betale.

Se også: Portugals lave prisniveau.

Lissabon rejser vinder på World Travel Awards 
World Travel Awards vil gerne være rejsebranchens svar på filmbranchens OSCAR-uddeling.

Det lykkedes dog i år 2009 World Travel Awards at slippe afsted med at afholde et stort arrangement i Lissabon uden at gøre det store væsen af sig i medierne i Portugal.

Til gengæld har marketing-afdelingen fået spredt budskabet om de mange rejse-priser.

Vi kan derfor med stolthed melde at Lissabon vinder i flere kategorier i Europa. Det ligner på det nærmeste ‘aftalt spil’, men Lissabon og Portugal har i 2009 vundet World Travel Awards i følgende kategorier:

 • Rejse-pris: Europe's Leading Botique Resort Villa Joya, Algarve
  Tyskejede Vila Joya indeholder Portugals eneste 2-stjernede Michelin restaurant og ligger vest for Albufeira ved Praia Galé på Algarvekysten –  se Vila Joya hjemmesiden
  Se også: Portugals Michelin restauranter.

 • Rejse-pris: Europe’s Leading City Break Destination Lissabon, Portugal
  Rejser man til Portugal er man sikret godt vejr stort set hele året. I storbyen Lissabon er der mulighed for billig overnatning og masser oplevelser for enhver smag.
  Se mere om Lissabon.

 • Rejse-pris: Europe’s Leading Cruise Destination Lissabon, Portugal
  Rigtig mange amerikanere vælger at rejse til Lissabon og besøge ‘resten af Europa’ med cruise-skib. De lægger til i Alcântara eller længere inde ved Santa Apolonia kajen i Lissabons centrum.

  Også mange Middelhavs-cruise rejser udgår fra Lissabon eller besøger Lissabon. Lissabon har i 2009 overtaget titlen som Leading Cruise Destination fra København. I alt 308 cruise-skibe besøgte i år 2008 Lissabon.

  Se også: Cruise-skibe i Lissabon i 2009 (åbner som pdf).

 • Rejse-pris: Europe’s Leading DestinationLissabon, Portugal
  Tidligere vindere inkluderer London i England (2007 og 2008) og Grækenland i 2006.
  Uddelingen af World Travel Awards blev foretaget i Lissabon og rejser til Lissabon vandt – det må være helt tilfældigt(!)

  Under alle omstændigheder er det utroligt populært at rejse til Lissabon hele året. Tyskere, englændere, frankmænd, hollændere og spaniere finder især vej til Lissabon herunder til den gamle bydel Alfama, hvor man eksempelvis kan overnatte i restaurerede, men indvendigt top-moderne små romantiske ferielejligheder i det oprindelige Lissabon.

 • Europe’s Leading Golf & Leasure Resort - Praia d’El Rey Golf Resort, Óbidos
  Et par resorts i Algarve er sikkert uenige, men de fleste branche-folk i Portugal er ikke i tvivl om at Marriott Praia Del Rey Golf resortet ved Óbidos er Portugals ypperste.

  Se mere om Praia d’El Rey og om booking af billige golf-overnatninger på Praia Del Rey via Portugalnyt. 

Vinderne i World Travel Awards er fundet ved hjælp af et meget stort antal spørgeskema-besvarelser fra ansatte i rejsebranchen i hele verden. Se alle de europæiske vindere til World Travel Awards 2009.

Lissabon-rejser hele året
Vi anbefaler at bestille rejser til Lissabon i forår, forsommer, efterår eller vinter-perioden. For dem, som elsker varme, er hele året inklusive juli og august måned et godt tidspunkt at besøge Lissabon i.

Vil man gerne holde ferie i Portugals hovedstad i juli eller august og ikke er vild med temperaturer i 30’erne, kan det være en god ide at bestille overnatning i kystbyerne Cacavelos, Cascais, Estoril eller måske leje det fantastiske (og mht. pris/kvalitet billige) feriehus i Malveira da Serra ikke langt fra Praia Grande og Guincho strandene.

Det lufter mere ved kysten, og der er desuden næsten altid et par grader eller tre køligere vest for Lissabon, som i juli-august relativt ofte kan have temperaturer over 30 grader.

Se også: Ferieboliger i Lissabon og på Lissabonkysten

Lissabon er særdeles anbefalelsesværdig som vinterdestination for storby- eller weekendferie. Man kan ofte gå rundt uden overtøj i dagtimerne, som i perioden november til februar byder på 5-7 timers daglig sol.

Om aftenen er det dog nødvendigt med en sweater eller en let jakke, men det tunge overtøj skal man lade blive hjemme, for der er sjældent under 8-10 grader i Lissabon selv om natten midt om vinteren.

Lissabon rejser med TAP eller Cimber-Sterling
Rejser til Lissabon kan blandt andet bestilles ved FDM Rejser, eller man kan vælge at arrangere rejsen til Lissabon selv.

Der er daglige fly-afgange til Lissabon med det statsejede portugisiske luftfartsselskab TAP fra København.

Fra maj 2010 flyver lavprisselskabet Cimber-Sterling også to gange ugentligt på København-Lissabon ruten.

Se mere om: Flyruter til Portugal .

Rejse-guide til Lissabon - Fernando Pessoa’s Lissabon
Herunder uddrag af en video rejse-guide til Lissabon med tekst af Fernando Pessoa.

Den usædvanlige rejseguide til Portugals mytiske hovedstad blev udfærdiget på engelsk af Portugals berømte poet Fernando Pessoa, som selv blev født og boede i Lissabon. Rejse-guiden blev først fundet efter fortatterens død i 1935. 

Rejse til Lissabon – Del 1


Rejse til Lissabon – Del 2


Rejse til Lissabon – Del 3


Rejse til Lissabon – Del 4Kommentarer

Endnu ingen kommentarer