Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Lissabon storbyferie - museer værd at se i hovedstaden i Portugal

Lissabon byder på et væld af oplevelser for turister på storbyferie.

Byen har et meget rigt kulturliv og rigtig mange hyggelige café'er og og restauranter.

Lissabon seværdigheder - de bedste museer
Vi har herunder samlet links til en række af de bedste museer på storbyferie i Lissabon.

Det er ret billigt at gå på museum i Lissabon - af og til endda helt gratis.

Vores vurdering af hvert museum er subjektiv og bygger på egne oplevelser samt museernes popularitet og omtale i pressen.

Prædikatet 'Værd at se i Lissabon' indikerer at museet nyder stor popularitet blandt de besøgende turister.

Følgende museer kan ses på storbyferie i Portugals hovedstad Lissabon:

 • Museu da Áqua - Værd at se i Lissabon
  Lissabons vand-museum koncentrerer sig om vandforsyningen i Lissabon, som i romer-tiden blev varetaget af den imponerende aquadukt, som stadig kan ses i Lissabons udkant.
  Museu de Áqua har til huse i Lissabons første pumpestation i Lissabon-bydelen Santa Apolonia, og for de teknik-interesserede er der blandt andet fire store dampmaskiner at studere.
  Entré 2,50 euro, gratis under 13 år, åben man-lør. Mere information på Museu da Água hjemmesiden
  .

 • The Berardo Collection - Værd at se i Lissabon
  Portugals største nulevende kunst-mæcen Joe Berardo har doneret sin omfattende samling af primært moderne kunst til den portugisiske stat.
  The Berardo Collection findes på CCB (Centro Cultural de Belém) få kilometer vest for Lissabons centrum.
  Der er åbent hver dag på kunstmuseet, som løbende har special-udstillinger og i øvrigt er af international klasse. De omkring 1000 værker i den faste samling includerer blandt andet værker af Pablo Picasso, Andy Warhol og Henry Moore. Der er i 2010 gratis adgang til The Berardo Collection og tilknyttede special-udstillinger er i øvrigt også ofte gratis.
  Der er åbent 10-19. Om lørdagen er der åbent 10-22. Bemærk at de sidste gæster lukkes ind 1/2 time før lukketid. Mere information på The Berardo Collection hjemmesiden.

 • Museu Calouste Gulbenkian - Værd at se i Lissabon
  Det internationalt set måske mest berømte museum i Lissabon blev oprettet efter at oliemagnaten Calouste Gulbenkian også kendt som 'Mr Five Percent' donerede sin fantastiske kunstsamling til Portugal. Se historien om Gulbenkian-imperiet opbygget via kontakter i Mellemøsten.
  På Lissabons fornemste kunstmuseum findes værker af Rubens, Gainsborough, Manet, Rembrandt osv. osv. Mest kendt er Gulbenkian museet dog for sin samling af islamisk og orientalsk kunst fra det 16-17 århundredes Persien, Tyrkiet, Syrien og Indien.
  Entré 4 euro/gratis søndag, åben tir-søn 10-17.45. Mere information på Museu Calouste Gulbenkian
  .

 • Museu da Electricidade - Værd at se i Lissabon
  Elektricitets-museet er svært at overse på kystvejen Avenida da India i Belém på vej ind mod Lissabons centrum fra vest. Den imponerende museums-bygning er lidt svær at finde frem til i bil, men benyt istedet gangbroen over den tæt befærdede kystvej ved Belém tog-stationen.
  Det er den kæmpestore virksomhed EDP (aktiviteter inden for blandt andet alternativ energi), som driver museet i det gamle kraftværk. Værket forsynede Lissabon med strøm fra 1918 og senere blev det en såkaldt 'back-up' station inden værket i 1990 blev omdannet til museum.
  Entré: Gratis, åben 10-18 tir-søn. Mere information på EDP's side om Museu da Electricidade.

 • Museu do Oriente - Værd at se i Lissabon
  Lissabons nyeste museum indviet i 2008 er finansieret af den afsluttende betaling fra Kina for efter aftale at overtage den tidligere portugisiske koloni Macau.
  Orient museet i Lissabon er kæmpestort og er ligeså meget et kultur-center som et museum. Der er løbende koncerter og foredrag, og Portugal gør meget for at bevare de gode forbindelser til fjernøsten. Den permanenet udstilling fortæller om Portugals tilstedeværelse i Asien og er flot og fantasifult opsat.
  Entré 4 euro, gratis under 6 år, gratis fredag aften 18-22, åben ons-man 10-18, åben fre 10-22. Mere information på Orient-museet i Lissabon.

 • Museu National do Azulejo - Værd at se i Lissabon, men glemmes ofte
  På mange måder er udstillingen i museet for de portugisiske blå-hvide fliser 'ajulejos' noget af det mest typisk portugisiske, man kan forestille sig.
  Flise-museet ligger i et gammelt konvent, og udstillingen omfatter fliser fra 1500-tallet og frem.
  Selv om Museu Nacional do Ajulejo måske er lidt 'ensporet' - det er jo kun keramiske fliser det drejer sig om, giver det et godt indblik i Portugals historie og er fra turist-synspunkt et vidunderligt lille museum med atmosfære, som man bør besøge, hvis man har tid til overs i Lissabon.
  Entré 4 euro, gratis under 15 år, åben tir-søn 10-17.30. Se mere på Lissabons Azulejos museums hjemmeside.

 • Museu Nacional dos Coches - Sjovt at se for børn i Lissabon - værd at se i Belém
  I det kulturelle centrum i Lissabon-forstaden Belém finder man foruden de kendte seværdigheder et lille museum for hestevogne. Her er samlet alt fra guldkareter til mere ydmyge vogne.
  Museet er ikke stort, men er man alligevel i Belém med børn, kan det som regel sætte gang i fantasien at se kareterne, som er som taget ud af et eventyr.
  Entré 4 euro, gratis under 15 år, gratis søndag indtil kl. 14. Åben 10-18 ons-søn og 14-18 tir.
  Se mere på Karet-museet i Lissabons hjemmeside.

 • Museu Nacional de Arte Antiga - Se de mest betydene portugisiske kunstnere og den flotte slotshave med café
  Portugals nationale kunstmuseum i Lissabon er det største statslige museum i hovedstaden. Det har til huse i et prægtigt 17-hundredetals palads.
  Museet koncentrerer sig om portugisiske kunstnere fra det 12. til det 19. århundrede. Desuden er der værdifulde kunstværker fra Japan og Kina. Er man interesseret i Portugisisk kunsthistorie er Museu Nacional de Arte et must. Til museet hører en flot have med café for gæsterne.
  Entré: 4 euro, gratis under 15 år, søndag gratis for alle, åben 10 til 18 ons-søn. Mere information på
  Nationalmuseet i Lissabons hjemmeside.

 • Museu da Marioneta - Sjovt at se for børn i Lissabon
  Majonet-museet i Lissabon indeholder omkring 800 majonet-dukker. Langt fra alle dukker må man pille ved, men der er selvfølgelig plads til at lege og desuden majonet-teater i det tidligere konvent, hvor der ofte arrangeres forestillinger for skoler. Andre besøgende børn kan også se med, når der er skoleforestillinger.
  Entré fra 1 euro til 3 euro afhængig af alder, åben10 til 13 og 14 til 18 (bemærk middagslukket) tir-søn. Se mere på Majonet-museet i Lissabon.
    
 • Museu da Cidade - Byen Lissabon i middelalderen før 1755 jordskælvet
  Lissabon bymuseum fortæller om Lissabon fra stenalderen, gennem romertiden og videre frem til tiden, hvor visigoterne og maurerne havde magten i Lissabon. Desuden er der udstilling om kongemordet i Lissabon i 1910. Museu da Cidade er et relativt lille museum i overordentligt smukke herskabelige omgivelser (Palácio Pimenta) i Campo Grande. Lissabon bystyre har følgende omtale af bymuseet (men kun på portugisisk).
  Entré 3 euro, gratis søndag, åben 10-13 og 14-18 (bemærk middagslukket) tir-søn.

 • MUDE - Museu do Design e da Moda Lisboa - Værd at se i Lissabon
  MUDE design-museet åbnede i 2009 i nye større lokaler i Baixa bydelen i Lissabons centrum (Adresse: Rua Augusta 24).
  Det store museum i Lissabons hjerte fremviser blandt andet design-ikoner af Russel Wright, Hans Wegner, Le Corbusier and Charlotte Perriand, Charles & Ray Eames, Verner Panton og Alessandro Mendini. Desuden findes en omfattende mode-afdeling. Se mere på MUDE design museets hjemmeside.
  Åbent tirsdag-torsdag + søndag 10-20 samt fredag og lørdag 10-22. Mandag er der lukket.


Lissabons mindre museer - og museer med færre besøgende
Der findes et meget stort antal mindre kendte museer i Lissabon, som hver for sig kan være meget interessante.

Her er et udvalg:

Se også Lissabon Guide: Nonnekloster i Lissabon med fantastisk udsmykning.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer