Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Art Deco i Lissabon – særudstilling på Gulbenkian Museet indtil 3. januar 2010

Lissabon er berømt for sin blanding af ny og gammel artitektur.

Blandt de nyere stilarter er Art Deco eller decorative art rigt repræsenteret i Portugals hovedstad.

Se også: Gode museer i Lissabon.

Art deco som stilart
Art deco opfattes normalt som elegant og glamourøst uden dog altid at være super-praktisk. Stilarten var populær fra omkring år 1925 indtil 2. verdenskrigs udbrud.

Specielt i USA findes der stadig uendeligt mange art deco bygninger i de større byer. Én af de mest kendte er Chrysler bygningen i New York.

I vore dage kan art deco forekomme tung, ‘påtaget’ moderne og en anelse ‘opstyltet’ – og man glemmer let at stilarten faktisk ikke er mere end 85 år gammel.

Art deco på Gulbenkian
Art deco kommer ikke kun til udtryk i bygninger. Også inden for malerkunst, skulpturer, brugskunst og dagligdags industrielt design var art deco engang særdeles populært.

Det berømte Gulbenkian Museum i Lissabon har indtil 3. januar 2010 en særudstilling om art deco.

Se også anmeldelse på Onculture.

Art deco i Lissabon
Hotel Britania på Rua Rodrigues Sampaio i Lisboa, Cafe Nicolá på Rossio pladsen og Eden Teatro på Praca dos Restauradores er alle gode eksempler på art deco arkitektur i Lissabon.

Eden teatret er nu omdannet til hotel (Vip Eden Lisboa).

Café Nicola er et udmærket sted at iagttage livet i Lissabon fra, men ikke nødvendigvis det billigste. Den portugisiske kirsebærlikør ginja er faktisk hundedyr på Nicola, mens kaffe og fadøl er rimeligt prissat.

Det 4-stjernede Hotel Britania er fortsat blandt de bedste hoteller i Lissabon. Det luksuriøse art deco hotel er berømt for sin uovertrufne service.

Herunder brasiliansk (portugisisk video) om Art Deco med masser af gode eksempler fra hele verden inklusive Portugal:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer