Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Seniorboliger i Sydeuropa tilbydes - Invitation til pensionister fra Norden om at flytte til Portugal

Et mildt klima, et lavt prisniveau, billige senior-lejligheder, et velfungerende privat sundhedsvæsen og store varierede naturoplevelser tilbydes ældre Skandinaver med mod på at flytte til solskins-landet Portugal.

Omtrent sådan vil tilbuddet komme til at lyde når projektet CSI med deltagelse af virksomhederne BES Saúde (bank, forsikring og turisme) og Grupo Mello (sundhed) bliver introduceret.

CSI måske i Caldas da Rainha
Foreløbig er CSI, som står for Cidade Sem Idade (på dansk: by uden alder) på projektstadiet.

Idé’en er at en by (og på sigt flere byer) tilbyder specielt gunstige forhold for ældre borgere specielt fra Nordeuropa for at flytte til Portugal i deres alderdom.

Seniorerne fra Nordeuropa vil (mod betaling selvfølgelig) få tilbudt en seniorbolig i et ældre-venligt byggeri, privat sundhedsforsikring og om nødvendigt hjælp til de daglige gøremål.

Investorerne bag projektet har forelagt deres tanker for kommunalbestyrelsen i spa-byen Caldas da Rainha.

Senior lejligheder i Caldas da Rainha
Caldas da Rainha, der ligger omkring 80 kilometer nord for Lissabon, er allerede en populær by for udlændinge at bosætte sig i – enten permanent eller med en ferielejlighed til vinterhalvåret.

Bystyret i Caldas da Rainha er ledet af de konservative fra PSD (kaldes socialdemokrater i Portugal). Avisen Expresso rapporterer at der var en vis mistro fra oppositionens side (PS partiet/socialisterne) med udsigten til at skulle investere i Caldas som aftægtsby for ældre udlændinge fra nord.

På den anden side har Caldas da Rainha allerede gode erfaringer med deres udenlandske medborgere, som ofte medbringer en efter portugisiske forhold betydelig købekraft.

Se artikel fra avisen Gazeta das Caldas (på portugisisk).

Såfremt Caldas da Rainha ikke er interesseret i at deltage i forundersøgelserne af det nordeuropæiske marked for seniorboliger i Sydeuropa, vil Cidade Sem Idade projektet blive tilbudt andre byer.

Grupo Mello driver blandt andet Clinica Cuf sundheds-centrene i byer som Cascais, Lissabon og Porto.

BES Saúde er et datterselskab af den store og velkonsoliderede BES bank.

Den Nordiske Klub planlægger seniorboliger
Et lignende projekt, men dog langt mere fokuseret på nordiske statsborgere er i støbeskeen hos Clube Nórdico – (på dansk: den nordiske klub), som har hovedparten af medlemmerne på Lissabonkysten.

Flere af de grundlæggende medlemmer af Clube Nordico, hvoraf mange er fra Sverige, er efterhånden ved at nå pensionsalderen. En stor del kom til Portugal for 10, 20 eller 30 år siden og ønsker også at tilbringe den tredje alder i Portugal.

Clube Nórdico leder derfor efter ligesindede (nationalitet underordnet), som har lyst til at flytte til Portugal, eller som allerede bor der.

Seniorboligerne i Klub Nordico regi planlægges opført på Lissabonkysten i området Cascais/Estoril/Carcavelos/Oeiras. Den endelige placering er ikke fastlagt.

Se mere om Clube Nórdico’s Senior Living projekt på foreningens hjemmeside.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer