Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Prisfald på beboelsesejendomme i store dele af Lissabon – huspriser per m2 i Portugals hovedstad

Selv om mange ejendomsmæglere forsøger at overbevise potentielle købere om at priserne (kun) vil være stigende, er realiteterne ofte anderledes.

I et studie af kvadratmeter-priserne (kun privat beboelse) i Lissabon udført af konsulentvirksomheden WORX, er en af konklusionerne af priserne per m2 i det mellemste og øvre prislag i Lissabon i 2009 er faldet med mellem 10 og 15%.

Byfornyelse i Lissabon på lavt blus
De planlagte forbedringer i Lissabons gamle bymasse har ikke fundet sted i så stor udstrækning, som påtænkt med de oprindelige støtteordninger.

Visse typer støtte er ikke blevet gennemført af myndighederne, og regenereringen af den ældre del af Lissabon (ombygning, udviddelser og forbedringer af privat beboelse) er som følge deraf forsinket.

Nye beboelseskvarterer sælger langsomt
Der har samtidig været et prisfald på specielt nybyggede lejligheder i områder som Parque das Nações, Telheiras/Alto dos Moinhos og Alta de Lisboa.

Besøger man områder som disse i Lissabon, er det let at se at mange nybyggede lejligheder står tomme.

Lissabon priser på ejendomme højst i de gamle kvarterer
De oprindelige gamle Lissabon-kvarterer har i 2009 holdt priserne bedst, og forskellen i værdi mellem renoverede lejligheder i den gamle boligmasse og nybyggede lejligheder er derfor øget.

Ifølge WORX er gennemsnitsprisen per m2 i hele Lissabon-området på omkring 3000 euro.

I de historiske bydele i Lissabon kan en renoveret lejlighed ofte sælges for priser på 4000-5000 euro per m2.

De førnævnte yderdistrikter med overskud af nye lejligheder sælges ofte til priser fra 2000 euro per m2.

Bemærk at WORX er en konsulentvirksomhed med vidtforgrenede interesser inden for ejendomsbranchen og som sådan ikke en 100% uvildig part.

Lejers marked i Cascais og Estoril
Prisfaldene har også slået igennem på markedet for udlejningsejendomme i Portugal.

I byerne Cascais og Estoril på Lissabonkysten er det således ikke unormalt at både private og virksomheder har genforhandlet lejen i nedafgående retning i slutningen af 2009/starten af 2010.

Udlejerne er generelt 'til at tale med', og der er i starten af 2010 ofte mulighed for at forhandle lejen til en lavere pris end oprindeligt aftalt.

Ofte kan man i Cascais finde et nyt lejemål med eksempelvis en stor terrasse eller adgang til swimming pool til stort set de samme penge, som en tilsvarende lejlighed uden disse fordele kostede i 2008/2009.

Relateret artikel:
Prisfald på ejendomme i 2008 i PortugalKommentarer

Endnu ingen kommentarer