Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Usædvanligt dårligt vejr på Madeira og De Kanariske Øer

Masser af regn og høje bølger er særdeles usædvanligt på Madeira, som er kendt for at langt den meste nedbør falder i de højtliggende egne på øen.

Der er faktisk normalt så lidt regn at man på Madeira har bygget kanaler (levada’er) for at føre det dyrebare vand ned fra højderne på den tidligere vulkanø til de beboede egne.

Se også: Solskinstimer og temperaturtabel for Madeira.

Dårligt vejr i Atlanten ud for Nordafrika
Tirsdag den 2. februar 2010 fik Madeira imidlertid besøg af det samme dårlige vejr, som har drillet feriegæster og indbyggere på øerne Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote med flere.

Se mere om dårligt vejr på Kanarieøerne på Berlingske.

De store vandmængder fik floderne São Jorge og Faial på Madeira til visse steder at gå over deres bredder. Samtidig blev store mængder jord skyllet ud i havet, så floderne nærmest var røde af mudder.

I havnene slog bølgerne nogen steder op over molen, hvilket er meget usædvanligt på Madeira.

Ingen er dog kommet til skade, men man har lukket nogen skoler midlertidigt på grund af vand, og der har været nogen få aflysninger af fly fra lufthavnen i Funchal som følge af vejret.

Se billeder af Madeira’s floderne Ribeira Brava og Ribeira do Faial fra først i februar 2010 herunder.Fiskerne er også ramt. Nogen af dem mener ikke at have oplevet nogen lignende ved Madeira i 40 år.

Herunder video fra havnen ved Funchal fra 2. februar 2010:
Kommentarer

Endnu ingen kommentarer