Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Økologisk marked i Cascais hver lørdag 10-16 – Mercado Agrobio og stor legeplads i byparken

Overalt i Portugal kan man på bestemte ugedage finde større og mindre markeder typisk med grøntsager, frugt, fisk, brød og blomster.

Økologiske markeder er endnu relativt sjældne i Portugal, men på Lissabonkysten har feriebyen Cascais for nyligt fået sit eget ugentlige økologiske marked.

Økologiske varer – stort udvalg i Cascais
På markedet i Cascais kan man købe økologisk frugt, økologiske grønsager, økologisk marmelade, økologiske olier, økologiske æg og meget andet.

Blandt de mange udbudte varer findes også økologiske urter, som det kan være svært at opdrive i Portugal.

Initiativ fra bystyret i Cascais
Økologi er endnu ikke slået så kraftigt igennem i Portugal, som i Nordeuropa. De handlende på markedet afsætter derfor normalt det meste af deres produktion til udlandet.

Faktisk er det Cascais bystyre eller på portugisisk Câmera Municipal de Cascais, som i samarbejde med den økologiske interesseorganisation Agrobio har fået det økologiske marked i Cascais op at stå.

Ud over at skabe rammer for markedet, er bystyret aktiv på markedet med oplysning om fordele ved økologisk dyrkede varer og mulighederne for at drive økologisk landbrug.

Let at finde, gode parkeringsforhold
Det økologiske marked i Cascais holder til i byparken også kendt under navnet Parque Marechal Carmona tæt på marina’en i Cascais (på den anden side af vejen ved hovedindgangen til Cascais Marina).

Man kan dog med fordel parkere lidt længere oppe mod Cascais centrum tæt på kulturcenteret Centro Cultural de Cascais, da det økologiske marked finder sted i den nordlige del af parken.

Børn i Cascais bypark
I byparken i Cascais findes desuden en imponerende stor og velassorteret (legeredskaber) legeplads – og i øvrigt også en legeplads for de mindste børn med knap så store klatre-udfordringer.

I weekenden er byparken et populært udflugtssted for familier med børn, som hurtigt finder ud af at legepladsen er noget helt specielt.

Herunder billeder fra det økologiske marked i Cascais:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer