Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Burmeister Colheita portvin til Danmark – Philipson Wine henter 240.000 flasker portvin i Portugal

Selv om danske vinhandlere er gode kunder hos de portugisiske portvinshuse, hører det sjældenhederne at der importeres store mængder af den efterhånden sjældne Colheita portvin til Danmark.

Philipson Wine’s grundlægger og ejer Christian Philipson fandt sent i 2009 ud af at portvinshuset Burmeister i Porto gerne ville sælge et større parti Colheita portvin.

Det resulterede at 10 lastbiler med i alt 240.000 flasker portvin mellem jul og nytår kørte mod Danmark fra Portugal.

Colheita portvin og Vintage port
Når man taler om god portvin er vintage port som regel øverst på listen over kvalitetsprodukter fra de traditionsrige portsvinshuse i Porto.

En vintage årgang i portvin udnævnes, når et portvinsår har været specielt godt i Portugal. Udnævnelsen sker, når vinen tappes på flasker - som regel efter 2 år på fad.

Se mere om årgange indenfor vintage portvin.

Colheita tager rigtig mange år at fremstille for vinhusene, da vinen ligger på fad i modsætning til vintage portvin, som tappes og lagres på flaske.

Den direkte oversættelse af colheita er ‘høst’.

Fadlagret portvin
Set fra producentens synspunkt binder lagringen investeringen i colheita portvin i meget lang tid i forhold til de let omsættelige vintage portvins flasker.

En colheita tilhører per definition gruppen af fadlagrede portvine. Det, der gør colheita’en speciel, er at den ikke er en blanding af forskellige årgange. Er der tale om en blandingsårgang lagret på fad, er betegnelsen tawnie.

På en colheita flaske må ordet vintage ikke forekomme uanset af en colheita eventuelt er fra en vintage årgang. På colheita flasken fremgår dato’en for høsten og dato’en for aftapningen til flasker.

En colheita skal i øvrigt helst drikkes inden for overskuelig tid, da colheita’en som udgangspunkt ikke bliver bedre efter at den er tappet på flaske. Overskuelig tid er i dette tilfælde inden for 10-20 år.

Se historien om de 240.000 colheita-flasker portvin på Berlingske Tidende.

Philipson Vine udnyttede godt portvins-tilbud
I Kokkedal i Nordsjælland ligger hovedsædet for én af Danmarks mest succesfulde vinimportører – faktisk så succesfuld at Philipson Vine i 6 år siden 1992 er blevet medtaget på listen over Danmarks gazelle-virksomheder udarbejdet af Børsen og Jyske Bank.

Philipson Vines konkurence-parametre har været pris og salg via postordre – og desuden aggressiv og effektiv markedsføring.

For portvins-enthusiaster med smag for colheita portvin er der lige nu (forår 2010) mulighed for at købe særdeles eksklusiv portvin hos Philipson Vine.

Herunder en kort video om de grundlæggende forskelle på de forskellige typer portvin:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer