Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Mobil-regninger i udlandet og internet-regninger i udlandet begrænses af EU

Man kan stadig indtil 1. juli 2010 komme ud for at blive præsenteret for en chokerende stor mobilregning (eller mobil internet-regning) fra samtaler og internet-surfing på ferien i udlandet.

Til gengæld har EU tvunget mobil-selskaberne i Danmark og resten af EU til at tilbyde kunder, som medbringer mobil-telefon i udlandet, muligheden for at begrænse regningen.

Begræns din mobil-regning i udlandet
Alle teleselskaber i EU har fra 1. marts 2010 skulle tilbyde en begrænsning af den udenlandske (roaming) regning på mobil og mobilt internet.

Begrænsningen, som teleselskaberne skal tilbyde, skal indeholde en mulighed for en mobil-regning på max. 50 euro per måned – svarende til omkring 375 kroner.

Denne begrænsning skal brugerne selv anmode om eller eventuelt selv aktivere.

Mobil-regning fra udlandet på max. 50 euro per måned fra 1. juli 2010
Fra 1. juli 2010 skal grænsen for størrelsen af mobil-regningen fra udlandet automatisk (default) sættes til 50 euro af teleselskaberne.

Man vil som kunde dermed ikke skulle tænke på at at bruge for meget dyr mobil-tid i udlandet.

Vil man gerne have mere taletid/internet-forbrug i udlandet, skal man selv aktivere det.

Det er i stedet tele-selskabernes ansvar at lukke forbindelsen til mobilen i udlandet, når de 50 euro i roaming-afgift overskrides. 

Lille tiltro til tele-selskaberne
Den nyudnævnte EU-Kommissær for ‘Digital Agenda’ Neelie Kroes fortsætter dermed den hårde linje over for teleselskaberne, som blev lagt af områdets forrige kommissær Viviane Reding.

Se også: SMS priser og opkaldspriser begrænses af EU (juli 2009).

Lovgivningen er et udslag af teleselskabernes generelle modvilje mod selv at indføre rimelige foranstaltninger mod meget høje mobilregninger til gavn for kunderne.

I rækken af eksempler, som har medvirket til EU’s hårde kurs over for teleselskaberne, findes en tyske mobil-internet kunde, som efter at have været på ferie i 2009 fik præsenteret en regning på 46.000 euro (godt 340.000 danske kroner) efter at have downloaded en spillefilm i Frankrig.

Når man når 80% den nye grænse på forbrug af mobil- og mobil intenet i udlandet, vil man få tilsendt en besked om at ens forbindelse snart vil blive lukket.

Bemærk at reglerne kun gælder inden for EU.

I et populært ferieland som Tyrkiet (uden for EU) er der set eksempler på regninger over 100.000 kroner efter brug af mobilt internet på ferien.

Se også oversigt over love under EU's forbruger-beskyttelse mod for høje priser på tele-ydelser 2009-2010.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer