Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Succesfuldt salg af statsobligationer for 1,3 millliarder USD - flere strejker i horisonten

Den portugisiske regerings tiltag for at stramme statsbudgettet med højere skatter (for de højeste indkomster), salg af aktier i store virksomheder og besparelser på de offentlige drifts- og anlægsudgifter har båret frugt.

Portugal fik den 10. marts overtegnet en udstedelse af 1,3 milliarder USD i statsobligationer – svarende til omkring 7 milliarder danske kroner.

Salget af statsobligationerne gik lettere end forventet og er tegn på at finansmarkederne ser positivt på regeringens tiltag til at nå euro-stabilitetspagtens maksimale 3% i budgetunderskud i 2013.

Se mere om spare-budgettet i Portugal i marts 2010.

OECD støttede portugisiske tiltag
I en pressemeddelelse støttede den økonomiske samarbejdsorganisation OECD den portugisiske regering.

OECD’s støtte og Grækenlands redningsplan og nylige succesfulde salg af statspapirer har også medvirket til at styrke Portugals position.

Se meddelelse fra OECD.

Fredag den 12. marts blev det reviderede 2010 budget vedtaget med regeringspartiets 96 stemmer. Det største oppositionsparti PDS udlod som lovet at stemme imod.

Euro styrket
Dollaren viste i starten af marts 2010 tegn på at ville falde i værdi over for euro efter at kursen på euro var nede under 1,35 dollar for en euro svarende til 5,50 danske kroner for en dollar.

Selv om der er mange andre faktorer i spil, mener flere økonomer at ‘stres-testen’ på euro’en i høj grad kan forbindes med Grækenlands og til en vis grad Portugals muligheder på de intenationale lånemarkeder.

Måske strejker i Portugal igen i maj 2010
De offentlige ansatte i Portugal er meget lidt imponerede af regeringens spareplaner.

Der er allerede varslet nye strejker i maj efter at godt 300.000 tjenestemænd nedlagde arbejdet under en strejke den 4. marts.

Blandt de strejkende er skolelærerne blandt de mest utilfredse.

En del af problemerne består i at visse faggrupper hos eksempelvis TAP flyselskabet (statsejet) og i banken Caixa Geral de Depositos (delvist statsejet) allerede har sikret sig fordelagtige ordninger.

Se også artiklen: Portugal’s unpleasant economic medicine på BBC.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer