Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Stor Media Capital-handel falder til jorden efter påbud fra Portugals konkurrencemyndigheder

Det portugisiske investeringsselskab Ongoing Strategy Investments SGPS SA har måttet opgive at overtage Grupo Media Capital.

Grupo Media Capital driver blandt andet Portugals mest populære TV-kanal TVI.

Se tidligere artikel:
Stor handel i den portugisiske medieverden.

Veto fra konkurrencemyndigheder i Portugal
Alt var ellers på plads for at Ongoing kunne overtage Media Capital fra den kriseramte spanske mediekoncern Prisa for omkring 450 millioner euro.

Overtagelsen ville betyde at TV selskaberne SIC og TVI i princippet ville have samme ejerkreds.

Et forbud fra de portugisiske konkurrence-myndigheder mod en sådan stor koncentration i den portugisiske medieverden blev offentliggjort i begyndelsen af marts.

Myndighederne åbnede dog op for at såfremt Ongoing Strategy Investments solgte sine aktier i selskabet Impresa SGPS (Ongoing har omkring 20% af den samlede Impresa aktiemasse), ville myndighedene acceptere overtagelsen af Grupe Media Capital.

Impresa driver blandt andet TV-kanalen SIC, magasinet Visão og avisen Expresso.

Svært at afhænde Impresa aktier hurtigt til en acceptabel pris
Det viste sig ifølge Bloomberg Business Week umuligt for Ongoing at opnå en acceptabel pris på Impresa ejerandelen med kort varsel og købet af Grupo Media Capital blev derfor aflyst.

Det kapitalstærke Ongoing investeringsselskab, hvor blandt andet Banco Espirito Santo er repræsenteret i ejerkredsen, kan med stor sandsynlighed forventes på et senere tidspunkt at ville involvere sig mere i den portugisiske medie-verden.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer