Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Ryanair bagagegebyr – regler for bagage betaling på Ryanair rejser fra Billund og Århus

Det store irske lavprisselskab Ryanair vil ifølge engelsk presse i april 2010 endnu en gang overraske med en ‘skjult’ prisstigning på rejser med Ryanair.

Se også: Ny artikel om Ryanair bagage-gebyrer og -regler fra oktober 2013.

Indtil videre har en kuffert med Ryanair kostet 15 britiske pund svarende til 120 danske kroner for en enkeltrejse eller 240 kroner i bagagegebyr for en retur-rejse.

Højere bagagegebyr hos Ryanair i juli og august
Ryanair bagagegebyr sættes i sommeren 2010 op med 33% skriver den engelske avis The Telegraph.

Prisstigningen på bagagegebyr gælder i perioden 1. juli til 31. august – dvs. i højsæsonen sommer 2010.

En kuffert med Ryanair (enkeltrejse) vil derfor i de to travleste feriemåneder sommer 2010 koste 20 engelske pund svarende til 160 danske kroner.

Flyver man, som de fleste, både til og fra feriedestinationen, vil en Ryanair billet derfor som minimum koste følgende i gebyrer:

    - 2 x bagagegebyr; i alt 320 kroner

    - 2 x web-checkin gebyrer; i alt 80 kroner

Samlet total for Ryanair gebyrer løber op i minimum 400 kroner per person med én kuffert. Hertil kommer for langt de fleste bookinger et ekstra administrations-gebyr på 2 x 5 britiske pund svarende til 2 x 40 kroner lig 80 kroner.

I alt koster en Ryanair flybillet altså i sommeren 2010 som minimum 480 kroner plus flybilletten.

Flybilletten er til gengæld ofte meget billig – og det er naturligvis også flybillet-prisen, som Ryanair reklamerer med.

Det skal tilføjes at Ryanair endnu ikke (per 7. april 2010) har gennemført ændringen i bagagegebyr i juli og august på sin hjemmeside.

Ryanair bagage regler – maksimalvægt af kuffert
Hos Ryanair må man maksimalt pakke 15 kilo i sin kuffert. Det er mindre end hos de fleste andre flyselskaber.

Overvægt koster dyrt. Taksten per kilo hos Ryanair er i april 2010 på 15 britiske pund – eller 120 danske kroner.

Til gengæld må man medtage 2 kufferter af 15 kilo; hver til en normalpris af 120 kroner for en enkelt-rejse – eller 2 kufferter til Ryanairs ‘sommertilbud’ på 160 kroner per kuffert per enkeltrejse i juli og august.

Man kan ikke booke ekstra vægt på nettet. Det skal ske i lufthavnen. Til gengæld er det muligt at indchecke 2 kufferter på nettet.

Check altid ind på nettet med Ryanair
Såfremt man ikke checker ind på nettet inden man flyver med Ryanair (til et gebyr på 40 kroner per enkeltrejse), vil man være nødt til at betale 80 kroner per enkeltrejse ved skranken for at checke ind.

Baggagen har man dog lov at aflevere ved skranken hos Ryanair uden andet gebyr end bagage-gebyret.

Håndbagage regler hos Ryanair – her er det gratis
Man har altid lov til gratis at medtage ét styk håndbagage med Ryanair med en maksimal størrelse (mål) på 55 x 40 x 20 centimeter.

Se regler for Ryanair håndbagage.

Mulighed for ikke at betale gebyr på betalingskort
Ryanair opkræver altid et gebyr på 40 kroner (5 britiske pund) for at betale med Dankort eller kreditkort på nettet.

Man kan dog undgå dette såkaldte administrations-gebyr ved at anvende et Mastercard Prepaid Debit Card – hvilket stort set ingen danskere besidder.

Gebyr for særlig bagage ved Ryanair
På Ryanairs gebyr-side kan man se hvad det koster at medtage sportsudstyr, børn under 2 år (!), musikinstrumenter, vugger/barnesæder m.m.

Se hele perlerækken af Ryanair gebyrer på Ryanair gebyr-hjemmesiden. Det er en god idé at checke gebyr-siden, da Ryanair er kendt for relativt ofte at ændre i sin prissætning af gebyrer. I juni 2007 kostede det eksempelvis 46 kroner at medtage en kuffert på 15 kilo i et Ryanair fly.

Ryanair har ifølge The Telegraph bekræftet at man er i gang med at tale med Boeing om at opsætte møntindkast på toiletterne på Ryanair fly – samt at begrænse antallet af toiletter til ét i et fly med 189 passagerer. Prisen for at gå på toilettet forventes at blive 1 euro eller 1 pund.

Svært at kontakte Ryanair
Hvis man har behov for at komme hurtigt i kontakt med Ryanair som følge af en eventuel fejl i flybillet eller lignende, kan man være i en svær situation.

Ryanair tager som ét af de få selskaber i verden nemlig hverken telefonen eller svarer på emails når det gælder klager. Til gengæld må man gerne faxe til Ryanair. Se Ryanair kontakt-information for klager. Der loves en svartid på gennemsnitligt 7 dage – og svaret kommer på email.

I England har Ryanairs forkærlighed for faxmaskiner fået en gruppe forbrugere til at indsamle oplysninger om, hvordan man kommer i kontakt med Ryanair uden om de normale kanaler. Se liste over email og telefonnumere til Ryanair på Google Group.

De fleste ændringer i ens billet og andre normalt forekommende justeringer af ens Ryanair rejse kan dog let foretages på Manage Booking siden.

Ryanair har succes – men der er en bagside 
Ryanair har stor succes og har i de første 3 måneder af 2010 haft et overskud på 310 millioner euro svarende til 2,3 milliarder danske kroner.

Ryan air er på trods af de mange gebyrer stadig blandt de billigste flyselskaber – specielt hvis man ikke medbringer kuffert, hvilket Ryanair åbentlyst opfordrer til at man ikke gør til stor fortrydelse for mange børnefamiler.

Ikke alle lavprisselskaber har det bedste ry, og Ryanair har også haft sine problemer med ‘customer service’.

Efter Ryanair ledelsens synspunkt overholder Ryanair alle gældende regler. Der er dog ingen tvivl om at Ryanair er meget fokuseret på bundlinjen både i forhold til sine kunder og sine ansatte.

Se også: Ryanair ruter til Portugal.

Senest har Ryanair udtrykt stor utilfredshed med forbrugerombudsmanden i Danmark. Ryanair har i februar 2010 klaget til EU Kommissionen og kræver ombudsmandet fjernet efter at han politianmeldte selskabet for vildledende annoncer. Se også artikel på Børsen.

Ryanair Caught Napping fra 2006
Det aggressive irske flyselskab har ved lige dele frækhed og forretningstalent på 25 år formået at vokse sig stort og dominerende.

Som de fleste store virksomheder har Ryanair med det lidet flaterende kælenavn ‘The Irish Cattletruck’ ikke kun fået positiv kritik.

Se udsendelse herunder ved navn ‘Ryanair Caugth Napping’ fra 2006 produceret af Channel 4’s program ‘Dispatches’ i England.

Dispatches kan sammenlignes med DR’s program Kontant.

Det skal understreges at programmet er fra 2006. Mange ting kan have ændret sig, og der blev i øvrigt ikke taget skridt fra myndighederne i Irland eller England i forhold til Ryanair som følge af programmet.Med Ryanair fra Billund og Århus
Ryanair har i april 2010 i alt 19 ruter fra Danmark (kun fra Billund og Århus).

Fra Billund flyver Ryanair blandt andet til Faro på Algarvekysten i Portugal. Der er afgange mandag og fredag.

Se også: Find billig flybillet til Portugal.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer