Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Algarvekysten rejser – solferie hotel i Praia da Rocha - bo på det hyggelige danskejede Vila Lido

Lige ved siden af Portimão Marina på den vestlige del af Algarvekysten ligger Praia da Rocha.

Turist i Praia da Rocha
Rejser man på solferie til Algarve, er det værd at overveje Praia da Rocha området, som er velegnet til par og familier.

Praia da Rocha stranden, som har givet navn til området, er godt halvanden kilometer lang og meget bred i hele sin længde. Man er tæt på (men ikke for tæt) på Portimão, som er den næststørste by på Algarvekysten.

Der er masser af gå-i-byen muligheder i Praia da Rocha, som også tiltrækker mange skandinaviske unge turister i 20’erne. De helt unge teenagere foretrækker dog ofte det lidt ‘vildere’ natteliv i eksempelvis Albufeira.

I Praia da Rocha bor man i kort køreafstand fra diverse vandlande herunder ZooMarine med delfiner, den nye F1-godkendte motorbane ved Portimão, Algarvekystens bedste golfbaner, et stort udvalg af restauranter og meget mere.

Se også: Oplevelser for børn på Algarvekysten.

Se billeder fra Praia da Rocha her:


Dansk hotel i Praia da Rocha med suveræn beliggenhed
Ved Arade flodens udløb lidt uden for Portimão by ligger det gamle fort Fortaleza Santa Catarina de Ribemar, der som regel blot bliver kaldt a fortaleza (fortet).

Lige ved siden af fortet i den roligste del af solferie-resortet Praia da Rocha finder man det charmerende lille danske hotel Vila Lido (danske ejere).

Der kan næppe opdrives et hotel eller en ferielejlighed med en bedre beliggenhed i hele Praia da Rocha.

Det blå og hvide hotel ligger 100 meter fra marinaen med masser af restauranter og aktiviteter, og stranden begynder på den anden side af vejen. Går man af kystvejen fra Vila Lido ind mod den livlige Praia da Rocha bymidte, støder man på de første restauranter, barer og café’er efter omkring 500 meter.

Vila Lido er således tæt på det pulserende byliv, men velafskærmet fra støj og uro, da kun få biler passerer i Vila Lido hotellets ende af kystvejen.

Algarve hotel med udsigt over stranden
Det intime hotel i Praia da Rocha drives af et hollandsk ægtepar og skal bookes direkte, idet man har valgt ikke at samarbejde med de store rejsearrangører og booking-søgemaskiner.

Hotellet byder på gratis internet (wifi) på værelserne, og har man ikke computer med selv, står der en PC til rådighed hall’en.

Der er air condition på alle værelser med mulighed for opvarmning. Vælger man suiten, er der desuden fornem udsigt fra ekstra stor varanda til stranden, fortet og marina’en (billede 8+10).

Vil man gerne i swimming pool, kan man besøge det nærliggende Nosolo Aqua med restautant, bar, pool samt børnepool ved marina’en. Afhængig af årstid er entré gratis eller koster 10 euro. De fleste nøjes dog med at krydse vejen ned til den store Praia da Rocha strand, som går for at være én af Portugals absolut bedste strande. 

Bag ved hotellet er der gratis parkeringsplads til hotellets gæster (se billede 3).

Hotel Vila Lido – book i god tid
Det er en god ide at booke i god tid, da der kun er 10 værelser på Hotel Albergaria Vila Lido, heraf 8 med varanda.

Strengt taget er Vila Lido ikke et hotel, men istedet et albergaria, hvilket på portugisisk betyder kro eller gæstgivergård.

Forskellen ligger dog kun i ordet, idet Vila Lido fuldt ud matcher gode 3-stjernede hoteller på Algarvekysten, og på mange områder i Danmark også ville være berettiget til 4 stjerner.

Værelserne er store, og der er TV-fladskærm og minibar.

Se mere om booking af dobbeltværelse på Hotel Vila Lido i Algarve.

Højt service-niveau for små penge
Man kommer hurtigt til at kende værtsparret på Vila Lido, som med beskeden hjælp udefra står for både receptionen og køkkenet. Der er altid gode tips at hente hos værterne, som har bedre tid til gæsterne end personalet på de fleste større hoteller.

Morgenmad er inkluderet i priserne og bliver serveret fra anrettervogn. Der er altid friskpresset appelsinjuice. Vil man gerne spise middag på hotellet, kan det også arrangeres.

Et værelse til 2 personer med varanda koster fra 85 euro per overnatning i lavsæsonen marts-april og oktober-november. Den større suite kan (hvis ledig) fås fra 100 euro per nat.

I juli og august starter priserne på Hotel Vila Lido ved 110 euro per nat for 2 personer.

Herskabeligt hjem på Algarvekysten omdannet til hotel
Oprindeligt tilhørte Vila Lido en velhavende portugisiske familie, som brugte huset som sommerresidens.

Hotel Vila Lido blev bygget i årene før 2. verdenskrig i moderne materialer, men i typisk portugisisk stil med dekorativ brug af kakler (portugisiske azulejos).

Vila Lido på Praia da Rocha er et unikt lille hotel, hvor mange gæster vender tilbage for at holde ferie.

Godt alternativ til Albuferia eller Faro hotel
Stort set alle turister på Algarvekysten lander i Faro lufthavn.

Faro området byder på mange hoteller i forskellige prisklasser, men er man på jagt efter en afslappet ‘value for money’ solferie tæt på strand, marina, byliv og aktiviteter, er det værd at køre de 60 kilometer til Praia da Rocha.

Se også: Fly fra Billund eller København til Faro i Portugal.

Temperaturen på Algarvekysten når allerede fra marts måned op på normal dansk sommertemperatur.

Se også: Temperatur-tabel og solskinstimer på Algarvekysten (Faro).Kommentarer

Endnu ingen kommentarer