Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Ny 2011 Volvo S60 præsenteret - journalister i solskin på Lissabonkysten i guldmetallic Volvo biler

Motorjournalister fra hele Europa har været i Portugal til introduktionen af den nye Volvo S60 model 2011.

På vejene omking Cascais og Estoril samt på den gamle F1 bane ved Estoril prøvekørtes den nye Volvo i maj og juni 2010 i flere versioner – de fleste i den karakteristiske nye Volvo orange-guldmetallic farve, som den svensk-kinesiske koncern omtaler som ‘Vibrant Copper’.

Om bilen er køn i denne ‘brændte orange’ farve er en smagssag, men iøjnefaldende er den i hvert fald.

Volvo S60 (2000-2010)
Volvo S60 har i de fleste lande levet en stille tilværelse som et fornuftigt, men lidt kedeligt alternativ i prestige-klassen.

Kræfter har Volvo S60 altid haft rigeligt af i alle på nær de svageste motorversioner.

Karisma har den til gengæld manglet – i Portugal så meget i forhold til BMW, Mercedes og Audi at man let kan finde en Volvo S60 fra årgang 2001-2003 med rimelige kilometertal for et godt stykke under 10.000 euro. Det nærmer sig halv pris af de tilsvarende tyske prestigemodeller fra samme årgang (og til stort set samme nypris).

Faktisk er de halvstore Volvo biler (Volvo S60 og Volvo S40/V40) og de store Volvoer (Volvo S70 og S80) blandt de sikreste og mest driftsikre bud på en billig brugt bil i Portugal med mange hestekræfter under hjelmen.

En 2004-2005 Volvo S60 T5 med 250 hestekræfter eller hvis man er heldig (der er få af dem) en Volvo S60 T5 R (topmodel med 300 hk) kan i 2010 findes brugt i Portugal til omkring 15000 euro.

Manglende karisma – bedre køreegenskaber
Volvo S60 har altid lidt under mangel på karisma, og den væsentligste grund har været de sikre, men kedelige køreegenskaber.

Med de nye kinesiske ejere (Geely) står Volvo i Europa over for en endnu større udfordring på image-fronten.

Volvo vil dog, siger kineserne, vedblive at være svensk. Den nye Volvo S60 er udviklet i Sverige, men bygges på Volvos fabrik i den belgiske by Gent.

Med den nye Volvo S60 model har den svenske mellemklassebil ifølge europæiske motorjournalister fået en tiltrængt forbedring af køreegenskaberne, således at man ved rattet føler sig næsten på BMW niveau.

Den kraftigste benzin-motorversion er nu på hele 304 hestekræfter (Volvo S60 T6) og kraftigste S60 med dieselmotor til 534.000 kroner i Danmark yder 205 hestekræfter. Samme model, som forventes at blive den mest populære, vil i Portugal i basisudgave koste (opdateres så snart pris foreligger).

Automatiske bremser i ny Volvo S60
Ekstraudstysprogrammet er omfattende (og smådyrt – her tager man virkeligt store afskrivninger).

Blandt Volvos sikkerhedsmæssige landvindinger findes en automatisk bremsefunktion, som kan ‘se’, hvis man er ved at køre ind i en fodgænger.

Den nye Volvo S60 model 2010-2011 introduceres i Danmark i september.

Herunder hollandsk video med den nye Volvo S60 fra Portugal:

 

Herunder video om Volvo’s nye bremse-automatik, som Volvo forventer kan redde mange fodgængeres liv:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer