Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Figo kritiserer Cristiano Ronaldo – fodboldnyt om Portugals landshold efter nederlaget til Spanien

Et slukøret portugisisk landshold blev den 29. juni sendt hjem fra Sydafrika efter 1-0 sejr til Spanien i 1/8 finalen.

Cristiano ville ikke udtale sig – Figo vil
Efter kampen skulle Cristiano Ronaldo som anfører sammen med træner Carlos Queiroz stille op til pressemøde.

Pressemødet er efterhånden blevet et fast indslag efter stort set alle vigtige kampe og kan derfor ikke komme som en overraskelse. 

At svare på kritiske spørgsmål kan være er en ubehagelig affære, når man lige har tabt en afgørende kamp til arvefjenden i den vigtigste fodboldturnering overhovedet.

Cristiano Ronaldo valgte ved mødet ikke at svare på journalisternes spørgsmål om, hvorfor det gik galt mod Spanien. Istedet henviste han til landstræneren.

Denne fremgangsmåde er Portugals tidligere store internationale spiller og anfører på det portugisiske landshold Luís Figo ikke særligt imponeret af.

Figo udtalte til spanske Marca, at Cristiano Ronaldo ikke levede op til en anførers pligter, som også består i at forsvare holdindsatsen efter nederlag.

Kritik fra skuffet Cristiano Ronaldo
Efter pressemødet, hvor den unge portugisiske stjerne ikke fik mange ord over sine læber, fandt han i sin skuffelse lejlighed til at rette kritik af sin træners dispositioner. 

Det faldt ikke i god jord - se mere på Breaking Football News, hvor udtalelser fra Carlos Queiroz mellem linjerne lader forstå at Cristiano Ronaldo kan blive sat af landsholdet, hvis han har for mange nykker.

UPDATE 2. juli 2010: Ubekræftigede rygter siger at Ronaldo af det portugisiske fodboldforbund blevet frataget titlen som anfører på landsholdet. I stedet skal Bruno Alves ifølge rygterne måske være anfører i EM kvalifikationsturneringen.

Se også: Fakta og artikeloversigt om Cristiano Ronaldo 

Deco stopper på landsholdet
Midtbanegeneralen Deco har spillet sin sidste landskamp for Portugal.

Deco havde allerede inden VM annonceret at han ville pensionere sig selv i landsholdsmæssig sammenhæng efter VM 2010.

Den brasiliansk fødte spiller nåede kun at spille mod Elfenbenskysten til VM.

I alt spillede Deco, hvis civile navn er Anderson Luís de Souza, 75 landskampe for Portugal og scorede 5 mål.

I de senere år var den kun 1,74 meter høje Deco omdrejningspunktet for Portugals midtbane. Deco’s nylige skader kan meget vel have været medvirkende til Portugals middelmådige resultat i VM slutrunden – specielt set i forhold til holdets fornemme FIFA ranglisteplacering som nummer 3 i verden før VM gik igang.

Den kun 32-årige Deco returnerer måske til Brasilien, hvor han efter sigende skal spille for klubben Fluminese efter at hans kontrakt med engelske Chelsea udløber i juni 2011.

Deco har i Europa spillet for Porto, Barcelona og Chelsea.

Målmand Eduardo viste højeste klasse
Den bedste præstation på det portugisiske landshold i kampen mod Spanien blev efter manges mening udført af målmand Eduardo.

Eduardo nåede ud i alle hjørner af målet under et stærkt spansk pres og var den afgørende årsag til at Spanien kun vandt med et enkelt mål.

Se video fra kampen med Eduardos klasse-redninger:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer