Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Moody’s nedgraderer Portugals kreditværdighed

Moody's Sovereign Risk Group har med virkning fra 13. juli 2010 nedsat Portugals såkaldte credit rating.

Nedsættelsen fra Moody’s er på to trin fra Aa2 til A1.

Tidligere i 2010 har både Fitch og Standard & Poor’s, som udgør de to øvrige internationale kreditvurderingsselskaber, nedsat Portugals kreditværdighed.

Se også: Portugals credit rating nedgraderet af S&P

Der er bred enighed blandt økonomer om at den seneste nedjustering igen – ligesom tidligere justeringer - kan få betydning for Portugals evne til at optage lån på de internationale finansmarkeder.

Samtidig lægger nedjusteringen yderligere pres på en i forvejen relativ svag euro.

Svag men stabil portugisisk økonomi
Moody's anfører at Portugals økonomi er svag og at det ikke ser ud til at ændre sig med mindre de seneste tiltag fra regeringen (herunder moms og skattestigninger) virker på kort og mellemlang sigt.

Der kan endda blive tale om at Portugal bliver nødt til at gennemføre flere besparelser, mener flere økonomer.

Om reaktionen på de internationale finansmarkeder bliver signifikant er svært at sige. De foreløbige meldinger tirsdag morgen d. 13. juli var at justeringen var ventet og ikke får den store effekt.

Da Grækenland blev nedjusteret kraftigt i starten af 2010 blev Portugal i stor udstrækning ramt af 'Grækenlands slipstrøm' idet specielt amerikanske investorer ikke altid skelner så meget mellem det ene og det andet sydeuropæiske land.

Moody’s udtaler i forbindelsen med nedjusteringen at Portugals økonomi anses for stabil, og der ikke forventes at komme yderligere justeringer fra Moody's på Portugals rating i de næste 12 måneder.

Relateret artikel:
De portugisiske bankerKommentarer

Endnu ingen kommentarer