Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Online investeringsbanken Saxo Bank stævner kunder – herunder portugisiske Fortune

Den danskejede, men særdeles internationale investeringsbank SaxoBank, er gået i offensiven over for et par utilfredse kunder.

Efter at specielt de to storkunder IM International og det portugisiske finanshus Fortune har brugt pressen til på det nærmeste at føre kampagne mod Saxo Bank, har den utraditionelle online investeringsbank med hovedsæde i Tuborg Havn i Hellerup fået nok.

Saxo Bank har ifølge Dagbladet Børsen stævnet kunderne, herunder den portugisiske direktør João Laranjeira med krav om at de trækker deres udtalelser tilbage.

Beskyldning om ‘front running’ i Saxo Bank
De to kunder er tidligere gået kraftigt i rette med Saxo Banks forretningsmetoder og beskylder blandt andet Saxo Bank for såkaldt front running.

Front running er når en investeringsbank eller online broker via sit IT-system ‘kigger' med’ i kundens online dispositioner og på forhånd foretager den af kunden påtænkte disposition (køb eller salg) – ofte med dét resultat at kunden ender med en dårligere kurs, da online banken eller brokeren har taget ‘den gode deal’ for næsen af kunden og dermed påvirket kursen til at ændre sig.

Se mere om de portugisiske anklager mod Saxo Bank

At Saxo Bank stævner sine kunder istedet for at løse sagen i mindelighed uden for offentlighedens bevågenhed er særligt bemærkelsesværdigt.

Det danske finanstilsyn undersøger i øjeblikket Saxo Banks forretningsprocedurer. Det har den 8. juli 2010 givet anledning til en anmeldelse til bagmandspolitiet (se artikel på Berlingske) om mulig hvidvaskning af penge i Saxo Bank.

Lars Seier Christensen, som er én af grundlæggerne af Saxo Bank, annoncerede i forsommeren 2010 at han planlægger at flytte til Schweiz med sin familie.  

Dorte Toft på Berlingske Business vejrer en mulig ny sag
Danmarks måske mest berømte blogger Dorte Toft spekulerer på sin blog på Berlingske Business den 14. juli over mulige forklaringer på de meget usædvanlige beskyldninger som er opstået mellem Saxo Bank og et par relativt prominente internationale kunder.

Dorte Toft var afgørende for at Stein Bagger og virksomheden IT Factory blev afsløret i bedrageri til over en halv milliard kroner.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer