Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Algarve oplevelser – middelalder festivaller i byerne Castro Marim og Silves i Sydportugal i august 2010

I august er det tid for midddelalder–festivaller i Algarve i Sydportugal.

Portugiserne går meget op i deres stolte fortid, måske fordi alle dagligt bliver mindet om den.

I Portugal ligger der nemlig for hver 40 kilometer en middelalderborg i stort set hele landet.

Castro Marim i det øtlige Algarve
Byen Castro Marim ligger i det østligste Algarve helt over mod grænsen til Spanien.

Under romerne var Castro Marim kendt som Aesuris.

De største seværdigheder i Castro Marim er den imponerende 1400-tals borg og marksområdet i naturparken Reserva Natural do Sapal do Castro. Her er der gode muligheder for at se vilde flamingoer.

Se mere om flamingoer i Portugal.

Under middelalderfestivallen 26-29 august 2010 er der to parader. Den første dag finder paraden sted fra byen til borgen og den sidste dag den modsatte vej.

I alle de dage, festivallen varer, er der marked, opvisninger i ridderkunst, gøglere, mulighed for at smage lokale retter, gade performance, dans og meget mere.

Byer omkring Castro Marim i det østlige Algarve
Castro Marim er ikke et typisk turist-område og kan derfor være spændende at besøge. Lige i nærheden (få minutters kørsel) finder man byerne Monte Gordo og den lidt større by på grænsen til Spanien ved navn Vila Real de Santo António.

Har man lyst til at køre en tur til Spanien er der ikke langt. Nærmeste større by er Huelva små 60 kilometer væk. Malaga kan nås under 4 timer (omkring 350 kilometer) og det engelske område Gibraltar ligger kun omkring 325 kilometer væk.

Bedste bud på en tur til Spanien er dog byen Sevilla, som ligger kun omkring 140 kilometer fra den portugisiske grænse af motorvej A49 (i Spanien). Beregn mellem 1 time og 1 time og et kvarter for at køre til Sevilla fra Portugal.

Herunder billeder fra det naturskønne område ved Castro Marim. Sidst i video’en er der billeder fra Castro Marim middelalderfestivallen og dens parader:


Middelalderfestival i byen Silves
Silves i det indre Algarve er én af de ældste byer i Sydportugal.

Oprindeligt blev Silves en storby som mauernes hovedstad. Silves ligger bekvemt på en bakketop, som var let at forsvare.

Maurerne måtte dog i år 1249 give op og forlade Silves borgen efter at englændere og portugisere nordfra havde haft dem under belejring i 3 måneder.

Der er stadig spor af den arabisk/nordafrikanske indflydelse i Silves.

Nu til dags er Silves som Castro Marim et af de mindst ‘turistede’ steder i Algarve.

Middelalderfestivallen i Silves finder sted 7-15 august i 2010 og er meget arabisk inspireret med mavedans, akrobater, marked og slangetæmmere.

Herunder video med den usædvanlige fader Roderick, som udforsker Silves borgen:

 Kommentarer

Endnu ingen kommentarer