Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Lissabon turist sommer 2010 - Festival dos Oceanos i fuld sving indtil finalen 13-14 august

August er portugisernes feriemåned nummer ét.

Ét af de største events i Lissabon i sommeren 2010 er Festival dos Oceanos – eller på dansk: oceanernes (havenes) fest.

Den store finale i Nationernes Park 13-14 august
Højdepunktet for Festival dos Oceanos er den sidste weekend 13-14 august, hvor alle sejl sættes til for at skabe den helt store oplevelse til den såkaldt Pi-Leau.

Pi-Leau er gadeteater på højt niveau. Man er som tilskuer selv en del af teatret, som bevæger sig rundt med kunstfærdige vinger og hjul på den store plads foran Vasco da Gama centret i det gamle Expo-98 område.

Som turist i Lissabon findes Nationernes Park lettest ved at tage metroen (rød linje) til Oriente Stationen, som er en del af det store Nationernes Park kompleks.

Pi-Leau kombinerer teater, stylter, musik, ild, dans, store metal konstruktioner og flyvende objekter. Samtidig flyder publikum med rundt som bølger i havet.

Forestillingen Pi-Leau finder sted fredag og lørdag 13-14 august fra kl. 22-23.

Som afslutning er der den 14. august fra kl. 23 (efter forestillingen) stort fyrværkeri-show over Tejo-floden (når fyrværkeri beskrives som stort i Portugal er det normalt RIGTIG stort)

Forestillingen er gratis, og som turist i Lissabon er det en god ide at møde op i god tid.

Se video fra Pi-Leau forstilling i Holland:

 

Teater i Nationernes Park 10-11 august 2010
Allerede tirsdag-onsdag d. 10-11 august er der stor teaterforestilling i Nationernes Park, som på portugisisk hedder Parque das Nacoes.

Der vil blive opsat en ‘mur’ konstrueret på et stillads.

Teatret vil finde sted på ‘muren’ og vil inkludere fyrværkeri, multimedie og andre teknologiske virkemidler.

Der er naturligvis tilsat musik, som sammen med de mange visuelle effekter vil give tilskuerne et sandt overflødighedshorn af indtryk fra det blide og harmoniske til det voldsomme og kaotiske.

Der er teater på muren både den 10. og 11. august fra kl. 22 til 23. Som det er normalt i Lissabon er der gratis adgang ved denne type byfester.

Se også hjemmesiden for Oceanernes Fest i Lissabon 2010 (også på engelsk).

Fest på Lissabons store ‘rådhusplads’ - Praça do Comércio 6-7 august
Fredag og lørdag 6-7 august er Praça do Comércio i det centrale Lissabon (Baixa området) stedet, hvor turister og indbyggere i Lissabon kan opleve performance gruppen ‘Full Circle’.

Der er opbygget en stor kunstfærdig opsat scene på Lissabons største åbne plads. Forestillingen begynder kl. 22 og varer til kl. 23 begge dage.

I forbindelse med forestillingen er der fyrværkeri. 

Andre aktiviteter under Festival dos Oceanos festen
Turister i Lissabon kan i perioden 5-12 august opleve byens kendteste museer om aftenen fra kl. 19 – mange af dem med specialudstillinger.

Et stort udvalg af de kendteste museer i Lissabon deltager (se hvilke på festivallens hjemmeside).

Under hele festivallen fra 31 juli til 14. august er der optrædende på gaderne i Lissabon og byen er udsmykket om aftenen med projekterede billeder af fisk, fabel-havdyr m.v.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer