Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Monte Festival på Madeira – største religiøse Madeira festival i Monte området 14-15 august

Monte Festivallen er den største religiøst orienterede festival på den overvejende katolske ferieø Madeira.

Her fejres Nossa Senhora do Monte, som på dansk kan oversættes med Vor Frue af Monte.

Vor Frue af Monte
I Portugal har ‘Nossa Senhora’ ligesom ‘Vor Frue’ i Danmark som oftest at gøre med Jomfru Maria, som i Portugal blandt katolikkerne tilbedes i mindst lige så stor grad som Jesus.

Det fortælles at kirken i Monte fik sit nuværende navn efter at en datter af en hyrde i 1500-tallet så Jomfru Maria åbenbare sig som et billede på en sten.

Kejser begravet i Monte i Funchal
Med en beliggenhed 600-800 meter over havet er bydelen Monte få kilometer øst for Funchal’s centrum blandt de højst-liggende punkter i området.

Kirken (igreja på portugisisk) Nossa Senhora do Monte blev bygget i år 1741 med tilføjelser i 1818.

Den ligger med en formidabel udsigt over Funchal bugten.

Blandt de kendte personer, som har forbindelse til Monte i Funchal finder man den østrig-ungarske kejser Karl I af Østrig (Karl d. IV af Ungarn). Karl blev kejser af Østrig i perioden 1916-1918 efter modet på den østrigske tronfølger Franz Ferdinand i Sarajevo. Mordet udløste 1. verdenskrig, som endte med at opløse det østrig-ungarske kejserdømme.

Østrig-Ungarns sidste kejser ligger begravet i Monte og er forfader til en del af den senere portugisiske kongeslægt. Det danske kongehus har også forbindelse til Harbsburgerne, idet Christian d. 2 i år 1515 blev gift med den 14-årige Isabella (Elisabeth) af Habsburg.

Slædetur ned af bakken fra Monte i Funchal
Måske mest berømt for turister i Monte på Madeira er slædeturen ned af Monte bjerget, som foregår i dertil indrettede vogne med meder.

Se mere om slædetur fra Monte på Madeira og på video herunder, hvordan slædeturen ser ud som passager i den såkaldte toboggan (kurveslæde):


</>


Religiøs Monte Festival på Madeira 14-15 august
Festivallens højdepunkt er paraden, der hvert år afholdes d. 15. august fra Funchal by op til Monte kirken.

15. august er helligdag i Funchal og mange benytter lejligheden til at valfarte til Monte og gå de sidste 74 skridt op af trappen til Igreja de Nossa Senhora do Monte.

Nossa Senhora do Monte siges at hjælpe Maderias befolkning under svære tider

Kirkens fest starter med en messe, og derefter er der fællesspisning for de troende. Også ‘madeirenses’ i udlandet dvs. emmigranter fra Madeira, som er flyttet til udlandet (herunder fastlands-Portugal) fejrer gerne Nossa Senhora do Monte.

Herunder billeder af den højtliggende kirke Nossa Senhora do Monte på Madeira:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer