Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Nyudnævnt EU ambassadør i USA - João Vale de Almeida mødte Barack Obama

Efter at Lissabon-traktaten trådte i kraft den 1. december 2009 er den tredje-højeste magtposition i EU apparatet posten som High Representative for EU foreign Affairs.

EU’s udenrigstjeneste
Den første ‘rigtige udenrigsminister’ i EU er briten Catherine Margaret Ashton.

Se mere om de nye kommissærer i EU.

Udenrigstjenesten skal forbedre EU’s muligheder for at tale med én stemme i sager, hvor der er interessefællesskab mellem EU landene.

Til dette formål udnævnes under Catherine Ashton et antal EU ambassadører til de lande i verden, hvor EU’s indflydelse anses for vigtigst.

Ledere fra Portugal
På trods af at Portugal er et lille land med begrænset økonomisk formåen, er der tradition for at Portugal leverer ledere på højt niveau til internationale organisationer.

De politiske topledere fra Portugal er ofte valgt som ‘kompromis-løsninger’ mellem de store lande, og er sædvanligvis særdeles kompetente uden at være kontroversielle.

Eksempler på internationale portugisiske ledere er Formand for EU Kommissionen (ét af EU’s to højeste embeder) José Manuel Baroso, den nye Vice President for ECB (Den Europæiske Centralbank) Vitor Constâncio og United Nations High Commissioner for Refugees (Leder af FN’s Flygtningehøjkommisariat) António Manuel de Oliveira Guterres.

EU ambassadør i USA mødtes med Obama
Med udnævnelsen af den nye ambassadør for EU i USA fik Portugal i august 2010 endnu en professionel diplomat på den internationale arena.

João Vale de Almeida blev formelt den nye European Union Ambassador and Head of the EU Delegation i USA ved en ceremoni i Det Hvide Hus den 10. august.

Stillingen kan oversættes med EU’s ambassadør i USA.

João Vale de Almeida er født i Lissabon i 1957 og har tidligere arbejdet for EU Kommissionsformand Baroso og for EU’s High Representative Catherine Margaret Ashton i Brussel.

Se en storsmilende Barack Obama med den første EU ambassadør i USA på Den Europæiske Unions hjemmeside.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer