Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Klassiske Biler i Portugal – Caramulo Motor-festival 3-5 september 2010

Landsbyen Caramulo i Nordportugal ligger omkring 800 meter over havets overflade.

Den har omkring 1000 faste indbyggere og er kendt i Portugal som sanatorieby – specielt i tiden før og efter 2. verdenskrig, hvor tuberkulose var et stort problem også i Portugal.

Frisk bjergluft i Serra do Caramulo området og bygningen af et antal senatorier gjorde at den lille bjerglandsby i 1921, som den første landsby i Portugal, fik elektricitet indlagt.

Motorfestival i Caramulo
Luften er stadig frisk i Caramulo, men nu til dags er det sportsvogne, vintage- og klassiske biler byen er mest kendt for.

Hvert år den første weekend i september afholdes der Caramulo Motorfestival med primært portugisiske og spanske deltagere.

Caramulo er på trods af sin lidenhed ‘de klassisske bilers hovedstad’ i Portugal dels på grund af den 3-dages festival og dels som følge af at Portugals på mange måder bedste automobil-museum ligger i Caramulo – i øvrigt i tilknytning til at kunstmuseum, så der er lidt for enhver smag.

Se også: Caramulo festival 2008.

Bilmuseum i Portugal
Bilmuseet er ikke stort, men der er til gengæld kræs for kendere i Caramulo.

Man kan blandt andet finde Portugals statsmandskøretøj fra Salazar-tiden en Rolls Royce Phantom III fra 1937 (kører stadig af og til ved statsbegivenheder), general Franco’s gave til President Craveiro Lopes – en uhyre sjælden Pegaso spanskproducet sportsvogn, en Mercedes CLK GTR ‘ Le Mans’, en meget tidlig Ferrari 195 Inter, diverse Bugatti biler, Salazar’s Mercedes Benz 770 (W-07) Pullman Limousine (117 produceret), en Lamborghini Muira SV (150 produceret) for bare at nævne nogen af de mest værdifulde.

Se mere på Motor-museets hjemmeside – eller en bedre gennemgang af museets biler (fra 2002 – der er diverse tilgange og afgange siden 2002).

Rigmænd har løbende bidraget til samlingen, som er meget unik – det er specielt interessant at finde en sådan flåde af værdifulde og interessante køretøjer i en bjergby i Portugal.

Program for Caramulo Motorfestival
Caramulo festivallen starter fredag, men de største publikumsmagneter finder sted i løbet af lørdagen og søndagen.

I eventet indgår et såkaldt hillclimb (se billede), hvor de gamle og nyere biler starter én efter én og får så hatten passer op af bakken på den dertil lukkede sognevej.

Herunder et af deltagerne (Caramulo 2008) i en Porsche Carrera GT:

 

Det er en god ide at komme tidligt lørdag eller søndag, da der kun er én vej op til Caramulo (og den er ret smal). Parkering er generelt ikke noget problem, hvis man har mod på at gå et lille stykke vej. 

Entre er meget billigt. Regn med 1-3 euro. Vi vil næsten ikke være bekendt at skrive det, men i 2008 og 2010 var det fuldstændigt gratis at opleve nogen af verdens dyreste sportsvogne i Caramulo.

Man finder Caramulo ved at køre mod byen Tondela fra IP3/E801 hovedvejen mellem Coimbra og Viseu.

Se mere om årets Caramulo festival i årets Caramulo 2010 program (loader som pdf). Se mere om klassiske biler i Portugal på Caramulo Motorfestival hjemmesiden.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer