Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Tips til kør selv ferie - Billig benzin og diesel på vej på nye Galp Base tankstationer i Portugal

Benzin- og dieselpriserne i Portugal er i sensommeren 2010 på det højeste niveau i lang tid.

Dieselprisen lå i starten af september 2010 på det næsthøjeste niveau i Europa kun overgået af Grækenland.

En liter diesel kunne fås for mellem 1,09 og 1,23 euro. Benzin (95 oktan) lå på mellem 1,25 og 1,42 euro per liter.

Nyt koncept fra Galp olieselskabet
I Portugal er det i 2010 billigst at tanke bilen op hos de store supermarkedskæder.

Set i forhold til de dyreste tankstationer er der ofte over 10% at spare. Ifølge Portugals konkurrencemyndigheder er supermarkederne Jumbo, Pingo Doce, Feira Nova, franske E. Leclerc kæden og kæden Mosqueteiros i gennemsnit 11,1% billigere med benzin og diesel.

Supermarkederne sidder efterhånden på 15% af markedet for benzin og diesel, og det bekymrer naturligvis de etablerede selskaber.

Portugals største olieselskab, det delvist statsejede Galp Energia, er derfor gået igang med at teste tankstationer med et nyt basis koncept, som skal konkurrere med supermarkedskæderne. På den nye type tankstation vil der ikke være købmandsvarer, men kun en enkelt medarbejder i en meget lille bygning til at tage imod betaling for benzin og diesel.

Se også: Guide til billigste benzin i Portugal (eksternt link).

I Portugal hedder diesel i øvrigt gasóleo (afmærket med sort), i modsætning til benzin, som heder gasolina og er afmærket med grønt.

Galp Base i Setúbal
Benzinstationen, hvor prisen på benzin og diesel vil ligge på niveau med supermarkederne, kaldes Galp Base og findes foreløbig kun i byen Setúbal syd for Lissabon.

Galp Energia har meddelt at der ikke bliver tilsat additiver i benzinen på Galp Base, hvilket kunder med ældre biler bør bemærke. Det samme sker ofte hos supermarked-kæderne. 

Brændstof priserne på Galp Base tankstationen i Setúbal var i første åbningsweekend 1,27 euro for 95 oktan benzin og 1,06 euro for diesel.

Den portugisiske automobilejer-organisation ACP’s formand Carlos Barbosa byder det nye koncept velkomment, men mener også at Galp tidligere har udtalt at tilsætning af additiver er vigtigt og forstår derfor ikke at man nu på trods af at have kritiseret benzin uden additiver, nu gør som supermarkederne. 

Additiver gør at motorer i ældre biler produceret dengang (før 1990), der var bly i benzinen, stadig i stor udstrækning kan ‘overleve’ uden blyens smørende effekt.

Dyrt at tanke på motorvejen i Portugal
Skal man køre langt i bil i Portugal, kan det altid svare sig at tanke op hjemmefra, inden man kører ud på motorvejen.

For turister på kør selv ferie på vej i bil til Spanien fra Portugal er der som regel minimum 20% at spare på at vente med at tanke op, til man når Spanien.

Se også: Billeje Portugal.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer