Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


I taxa fra Vilamoura til Lissabon – dansk pokerspiller spilder ikke tiden

Da askeskyen over Island i foråret 2010 lagde lufttrafikken i Europa død i nogen dage, var der flere danske turister, som valgte at tage en taxa fra ferieområderne i Sydeuropa til Danmark.

Nogen få stykker kørte turen helt fra Portugal med en, må man formode, ganske tilfreds portugisisk chauffør. Se historien om en taxi-tur fra Porto til Hillerød på Frederiksborg Amtsavis.

Fra finalebord direkte ud i taxa til Lissabon
Taxi er ikke særligt dyrt i Portugal.

Årsagen er primært de lave gennemsnits-lønninger, men også den lavere pris på køretøjerne spiller ind.

I Portugal kører taxi-chauffører desuden ikke, som mange chauffører gør i København (med skattefinansieret statsstøtte på registreringsafgiften) rundt i store nye luksus Mercedes og BMW biler.

En hurtig portugisisk hyrevogn (der er motorvej hele vejen fra Algarve til Lissabon) lå derfor lige til højrebenet for pokerspilleren Frederik Brink Jensen, som sammen med et par irske kolleger valgte at nappe en taxi til Lissabon lufthavn direkte fra Vilamoura EPT pokerturneringen i Algarve. Målet var at nå at deltage i Partouche-turneringen i Cannes, som allerede var igang.

Var Frederik Brink Jensen ikke kommet afsted omgående, havde han ikke nået Lissabon-flyet til Cannes i Frankrig.

Samlet pris for de 250 kilometer på strækningen Vilamoura-Lissabon blev 345 euro, skriver TV2.

Det forlyder at turneringen i Cannes tiltrækker en del spillere med knap så skarp en poker-sans, som den danske stjernespiller. Frederik Brink Jensen måtte dog nøjes med 6. pladsen og 75.000 euro i præmie i Vilamoura, da han hurtigt blev slået ud i Cannes.

Se historien på TV2 Sporten.

Taxi i Lissabon
Den mest gængse hyrevogn i Lissabon er en Mercedes 190 D eller en ‘nyere’ Mercedes C-klasse diesel fra 1990’erne. Ganske mange af bilerne har først aftjent deres værnepligt i Tyskland, inden de er importeret (billigt) til Portugal.

Fodbold er et særdeles populært emne for konversation med kunderne for mange taxi-chauffører i Portugals hovedstad. I den forbindelse er det værd at huske som dansk turist at Peter Schmeichel i sin tid spillede for Sporting – samt naturligvis at Sporting og Benfica fans ikke altid er helt enige.

Drejer samtalen sig ind på Sporting-Benfica forholdet med en 'Benfica-chauffør', kan man med fordel hurtigt skifte emne til danskeren Michael Manniche - som på portugisisk blot hedder Maniche (udtales 'Manish'). Michael Manniche spillede i 4 år for Benfica – og er stadig en højt værdsat legende i Lissabon.

Se også fakta om Taxa i Portugal.

Blandt Lissabons mange taxi-chauffører findes et par ganske originale typer.

Ham her er kendt for godt at kunne lide at danse lidt for publikum:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer