Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Lissabon vært for stort arkitektur-event - Lisbon Architecture Triennial – ‘Let’s Talk About Houses’

I perioden 14. oktober 2010 til 16. januar 2011 er Portugals hovedstad Lissabon vært for den iberiske halvø’s største event inden for arkitektur og design af bygninger.

Lisbon Architecture Triennial er en blanding af udstillinger, konferencer og foredrag – alt sammen omhandlende arkitektur.

Se også: Moderne arkitektur i Nordportugal.

‘Lets Talk About Houses’
Triennalet om arkitektur tager udgangspunkt i et digt af den i Portugal kendte poet Herberto Helder de Oliveira fra Madeira, som er én af de fremmeste nulevende digtere i Portugal. Se mere om Herberto Helder.

Et triennal er et ikke kommercielt event, som hvert 3. år finder sted i en bestemt by eller i et bestemt område – som regel er fokus i et triennal en bestemt kunstart.

Huset som et link mellem mennesker og arkitektur
Det centrale tema i det store 3-måneders event er husets rolle som forbindelsesled mellem arkitektur og menneske - specielt med udgangspunkt i moderne arkitektur.

I Lissabon vil tre udstillingslokationer i tre måneder koncentrere sig om arkitektur.

Det drejer sig om Lissabons Elektricitetsmuseum ved hovedvejen ‘Marginal’ i det vestlige Lissabon, Lissabons nationale museum for moderne kunst i Chiado bydelen i Lissabon (Museu Nacional de Arte Contemporânia) og Centro Cultural i kystbyen Cascais vest for Lissabon.

Der vil sideløbende blive afholdt konferencer med deltagelse af kendte arkitekter fra ind- og udland.

Se mere om udstillingen på Museu do Chiado og på www.trienaldelisboa.com, som også indeholder arkitektur-triennalets program (åbner som pdf).

Herunder video med moderne arkitektur fra Lissabon:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer