Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Skoleskibet Danmark på Azorerne - ankommer til Lissabon omkring 1. oktober 2010

Det 60 meter lange skoleskib Danmark lægger i starten af oktober til ved kajen i Alcântara i Lissabon ved Tejo flodens nordlige bred (Lissabon-siden).

Der er adgang for offentligheden til skibet om eftermiddagen 2-3 oktober 2010 - se mere.

Lissabon bliver dermed sidste stop før skibet returnerer til flådestationen i Frederikshavn, hvor Skoleskibet Danmark har base.

Se også: Skoleskibet Danmark's hjemmeside.

Skoleskibet i Ponte Delgada og på øen Terceira
Det danske skoleskib ankom til Azorerne den 15. september og tilbragte 4 dage i Ponte Delgada, som er den største havneby på øen São Miguel.

Efter 4 dage fortsatte skibet med de 15 besætningsmedlemmer og 80 elever til øen Terceira, hvorfra der efter planen sejles videre til Lissabon senere den 21. september.

Inden skibet nåede til Azorerne gjorde det en afstikker til Cadiz i Spanien, hvor man lå i havn 2-5 september 2010. I den forbindelse var man i slutningen af august nødt til at bruge skibets motorer til fremdrift for at nå til Cadiz, da der i den farvandet syd for Spanien vest for Gibraltar var totalt vindstille og meget varmt.

Skoleskibet Danmark
Den danske stat besluttede i starten af 1930’erne at bygge et skoleskib til erstatning for det tidligere skoleskib København, som gik tabt efter i 1929 at være forsvundet sporløst.

Skoleskibet Danmark stod færdigt i år 1932 og er en relativ moderne konstruktion i stål.

Sejlskibet, som af type er en tremastet fuldrigger, anvendes af de maritime skoler i Frederikshavn herunder maskinmesterskolen og søfartsskolen. Samlet set hedder uddannelsesinstitutionen MARTEC. Se mere om MARTEC i Frederikshavn.

Se også: Skoleskibet Sagres fra Portugal.

Skoleskibet i Lissabon i oktober
Skoleskibet Danmark forventes at være i Lissabon med fuld besætning i det meste af oktober 2010. Det forlyder endvidere at 'Danmark' skulle blive liggende i Lissabon helt indtil juli 2011, dog med stærkt begrænset besætning.

Der er som altid mulighed for at anvende skibet til møder, receptioner mv. af større eller mindre art. Overskuddet går til skibets drift og vedligehold samt til uddannelse af skibets elever.

Mere information om priser og muligheder for events på Skoleskibet Danmark kan fås på Den Danske Ambassade i Lissabon ved henvendelse i handelsafdelingen.  

Grundfos event på skibet Atlantis i Cascais
Møder og konferencer på gamle sejlskibe er populære.

I september 2010 var skibet Atlantis hjemmehørende i Amsterdam på kort visit i Cascais på Lissabonkysten.

Her lå det til kaj ved yderste mole og var øjensynligt del af et event arrangeret af den danske virksomhed Grundfos, som har en stor afdeling i Portugal.

Se også www.grundfos.pt.

Herunder billeder af Atlantis i Cascais Marina:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer