Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Kap Verde bestiller vindmøller fra Vestas – Cabeolica første større afrikanske vindmøllepark

Kap Verde er en østat små 600 kilometer vest for Afrika ud for Senegal.

De godt 4000 kvadratkilometer er fordelt på 18 øer og islets (små klippeøer), hvoraf 9 større øer er beboede.

Kap Verde var indtil 1975 en portugisisk koloni, og der er fortsat gode forbindelser og tæt samarbejde mellem Kap Verde's og Portugals regeringer.

Cabeolica projeketet - Vestas møller på Kap Verde
Den 7. oktober 2010 blev en bemærkelsesværdig aftale underskrevet i Washington.

Den Europæiske Investeringsbank og Afrikas Udviklingsbank finansierer lån på 45 millioner euro til Afrikas første vindmøllepark Cabeolica (omkring 340 milliner danske kroner).

Møllerne leveres af danske Vestas. I alt skal der opsættes vindmøller med en samlet kapacitet på 28 MW på øerne Santiago, Sao Vicente, Sal og Boa Vista.

Projektet har fået navnet Cabeolica og ledes af engelske InfraCo Ltd. i samarbejde med det lokale energiselskab Electra SA.

Også den finske finansieringsvirksomhed Finnfund er involveret i projektet, som i alt koster 65 millioner euro.

Kap Verde udvikling
I sommeren 2008 fik Kap Verde ros fra Den Internationale Valutafond (IMF) for sin imponerende økonomiske udvikling, som på trods af landets store afhængighed af udlandet ser ud til at gå godt – blandt andet som følge af koncentreret satsning på turisme.

Se også: Kap Verde - et ferie-paradis.

Rejser til Kap Verde
Det er fortsat ekstremt billigt på Kap Verde, hvilket tiltrækker mange europæiske turister. Samtidig er klimaet på Kap Verde særdeles behageligt.

Man kan stort set være sikker på godt vejr uanset, hvornår man rejser til Kap Verde, idet det meget sjældent regner i de lavereliggende områder.

På intet tidspunkt af året er der under 25 grader i gennemsnitstemperatur, og badevandtemperaturen er også stabil mellem 21 og 25 grader.

Fra Danmark kan man rejse til Kap Verde med eksempelvis rejsebureauet Svante Rejser, som også arrangerer rejser til Portugal.

De fleste turister lander på øen Sal, hvor den nye internationale lufthavn ligger.

Se klima- og temperatur-tabel for Kap Verde.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer