Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugal oplevelser i byen Barcelos – marked, natur og dyreliv i Nordportugal

Byen Barcelos ligger 20 kilometer vest for Braga, som sammen med byen Coimbra går for at være Portugals tredje-største byer.

Barcelos har blot omkring 20.000 indbyggere, men er alligevel en livlig handelsby med et ugentligt marked hver torsdag, som folk besøger langvejs fra.

For turister i Portugal byder Barcelos på mange spændende oplevelser i et område, hvor man stadig fornemmer oprindelig nordportugisisk stemning.

Barcelos Hanen
Den mere end 850 år gamle by er måske mest berømt for Barcelos Hanen, som også er blevet Portugals symbol. Se legenden om ‘O Galo de Barcelos’ i forum-indlæg af Fernando C. Kvistgaard.

Byens store fæstning blev delvis ødelagt under det kraftige jordskælv i år 1755 og fungerer nu som museum. Barcelos er rig på gamle bygninger herunder kirker fra middelalderen.

Se også: Billigt feriehus ved Barcelos

Herunder video med indtryk fra den charmerede by Barcelos:


Efterår 2010 i Barcelos
I efteråret 2010 kan man blandt andet opleve en udstilling af billeder taget af mesterfotografen José Manuel Costa, fra den nærliggende by Barcelinhos (på dansk: lille Barcelos).

Den 44-årige naturelsker grundlagde foreningen af bjergvandrere i Barcelinhos (Associação de Montanhismo de Barcelinhos), og på de mange ture har José Manuel Costa gjort flittigt brug af kameraet for at dele sine naturoplevelser.

Man er i Barcelos tæt på Portugals største naturpark i Gerês, hvor der blandt findes vilde heste af den hårdføre garrano-race – se mere om Gerês naturparken og de vilde heste i Portugal.

Siden 2005 har fotografen haft fokus på fotografering med avanceret digitalt udstyr.

De mange flotte naturbilleder udstilles på Barcelos Turistkontor i det centrale Barcelos under navnet “O olhar da natureza” – på dansk: se naturen. Udstillingen har åben fra 15. oktober til 14. november mandag til fredag 9.30 til 17, lørdag 10-14 og søndag 14 til 17.

Herunder youtube-video med billeder fra det populære marked i Barcelos:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer