Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Falske malerier af Picasso, Kandinsky, Monet, Miro, Monet, Goya, da Vinci m.fl. fundet i Cascais

En beboer i et villakvarter i bydelen Birre i den nordlige udkant af den ellers særdeles rolige turistby Cascais på Lissabonkysten fik medio oktober 2010 uventet besøg.

Den portugisisk-norske kvindelige ejer i 30'erne måtte lukke op for politiet, som mente at have et pålideligt tip om at kunne finde forfalskede kunstværker i huset.

Det viste sig at holde stik. Kvinden er dog løsladt indtil sagen kommer for retten. Se mere på norske VG.no .

130 værker af internationalt kendte malere
Fangsten var overvældende.

Huset indeholdt malerier af blandt andet de internationalt kendte malere Kandinsky, Miro, Monet, Leonardi da Vinci, Goya, Picasso, Modigliani, Chagall, Matisse samt af den portugisiske maler Maria Helena Vieira da Silva.

I alt 130 malerier med dertil hørende forfalskede certifikater for ægthed dukkede op rundt om i huset.

Polícia Judiciária (PJ) særlige afdeling for falsknerier Brigada de Obras de Arte da Polícia Judiciária havde dermed gjort det største fund nogensinde i Portugal og ét af de største i Europa af falske malerier til en samlet markedsværdi af formodentlig flere hundrede millioner kroner.

Dårlige kopier og enkelte gode
En stor del af de mange malerier var ifølge eksperter dårligt udført, men enkelte herunder et forfasket Goya maleri var af høj forfalskningsmæssig-klasse.

Huset i Cascais menes at være en del af et forfalsknings-syndikat, som tilsyneladende anvender Portugal som transitland til pengestærke købere af kunst inden for EU’s grænser.

Blandt de potentielt mest værdifulde falsknerier er et maleri af Leonardo da Vinci udført på lærred fra den gamle mesters tid.

I alt har politiets særlige afdeling for falsknerier i Portugal ifølge inspektør João Oliveira fundet 300 forfalskede malerier i Portugal i år 2010.

Herunder indslag fra portugisisk SIC-TV:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer