Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Besøg Nordportugal - Vingården Quinta do Carrenho i Douro producerer Dona Berta vine

I nærheden af den lille by Vila Nova de Foz Côa eller blot Foz Côa ligger én af Portugals mange mindre vingårde med stort potentiale.

De omkring 20 hektarer ligger smukt i omkring 500 meters højde i Foz Côa dalen omkring 70 kilometer fra den spanske grænse og ca. 4 timers kørsel fra Lissabon.

Vin fra Quinta do Carrenho
Vinene fra den lille vingård Quinta do Carrenho i Douro kaldes Dona Berta.

Der produceres ca. 50.000 flasker vin årligt, og i modsætning til mange andre vingårde udgør de hvide vine en stor andel.

Se vinene på Dona Berta hjemmesiden (kun portugisisk)

Fra international forretningsmand til vinbonde i Douro
Værtsparret Fernanda og Hernani Verdelho er særdeles berejste.

Efter i mange år at have arbejdet for en stor portugisisk virksomhed i mange egne af verden, valgte ingeniøren og hans kone at satse på Quinta do Carrenho.

At det netop blev denne vingård i Nordportugal knytter der sig en særlig historie til.

Hernanis Verdelho’s farfars bror havde for mange år siden købt jorden, og der var også blevet grundlagt en vingård.

Den næste generation havde dog ladet det hele forfalde, så der lå et meget stort arbejde i at få alt genskabt fra bundet og, med Verdelho familiens sædvanlige flid, yderligere udviklet.

Nu til dags bruger familien Verdelho halvdelen af tiden i Lissabon og resten på den lille vingård i Nordportugal ved Foz Coa.

Fernanda og Hernani Verdelho og deres Dona Berta vine har som regel stand på den store årlige Vinmesse i Lissabon i november. 

Herunder video fra det billedskønne Foz Côa område i Nordportugal:

Dona Berta vine på gode restauranter i Lissabon
Nu er vinproduktion ikke noget, man starter fra den ene dag til den anden, og markedsføring og salg til udlandet kan også være en tidskrævende og bekostelig affære.

Foreløbig nøjes Dona Berta vinene derfor med at kunne købes primært på restauranter i Portugal.

Blandt de mere prominente kunder i Lissabon-området kan nævnes Restaurant Gemelli, Restaurant Virgula, Restaurant Eleven (Michelin stjerne), Hotel Sheraton Lisboa, Hotel Ritz Four Seasons og Quinta da Marinha i Cascais.

Dona Berta vinene kan også fås på Azorerne. Se liste over restauranter med Dona Berta vine på menu-kortet.

Der produceres også en udmærket portvin på Quinta do Carrenho – dog indtil videre kun til vingårdens eget forbrug herunder til besøg på vingården.

Besøg vingård i Douro og oplev den specielle stemning i Nordportugal
Quinta do Carrenho er fortsat en lille vingård og har ikke offentlig besøgstid.

Det forhindrer dog ikke værtsparret i at arrangere rundvisning og vinsmagning. Til dette formål har man indrettet et hus på vingården som en lille restaurant, hvor besøgende kan opleve vinene i deres rette element sammen med veltilberedt mad fra Nordportugal.

En dag på vingården med rundvisning og stor middag (ofte med værtsparret) kan arrangeres for selskaber med min. 15 personer. Henvendelse kan ske til Portugalnyt på info@portugalnyt.dk .

Der er et stykke vej op til Foz Côa fra Lissabon, så derfor er det en god idé at overnatte i området eller alternativt gøre hold i eksempelvis Porto.

Billeder fra besøg på Dona Berta vingård i NordportugalKommentarer

Endnu ingen kommentarer