Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Qwiki - ny søgemaskine demonstreres med Cristiano Ronaldo søgning

Qwiki er en ny søgemaskine, der har en helt ny tilgang til samling og formidling af oplysninger på internettet. Sammenlignet med Google ligner Qwiki på ingen måde en traditionel søgemaskine, og derfor opnåede Qwiki stor opmærksomhed ved lanceringen af den første demonstration af den nye Qwiki søgemaskine.

Qwiki har i langt højere grad fokus på at samle og præsentere informationer direkte i søgemaskinen, og derfor mener mange, at Qwiki ikke bør kaldes en søgemaskine, men snarere en udvidet form for Wikipedia. 

En oplevelsesbaseret søgemaskine
Qwiki er lanceret i alpha-udgave, som man dog skal inviteres for at få adgang til at teste. Derimod har Qwiki publiceret en række foruddefinerede eksempler på søgninger efter populære emner på internettet.

Modsat søgemaskiner som Google og Bing, viser Qwiki ikke en liste med søgeresultater. I stedet præsenterer Qwiki informationer i en lille Flash-video via små billeder, lyd og fakta-baseret information som det kendes fra Wikipedia, hvorfra man kan dykke yderligere ned i relevante underemner. Qwiki minder derfor mest om en blanding mellem Wikipedia og Youtube.

Af samme årsag er Qwiki ikke et egenligt alternativ til de traditionelle søgemaskiner, men man kan få en flot fler-vinklet præsentation af et givent emne.

Qwiki demonstration - Cristiano Ronaldo søgning demonstreres på Qwiki
Teamet bag Qwiki har lavet en række eksempel-søgninger på populære emner - herunder en Qwiki-søgning på Cristiano Ronaldo.

Søgningen på Cristiano Ronaldo viser en kort Qwiki præsentation med billeder og oplæsning af beskrivelsen af Cristiano Ronaldo. I præsentationen nævnes Ronaldos største bedrifter og hans nuværende status som spiller i Real Madrid.

Se Qwiki demonstation af søgning på Cristiano Ronaldo her 

Qwiki Cristiano Ronaldo

Blandt de øvrige demonstrationer på Qwiki søgninger finder man også en præsentation af
Jesus statuen i Rio De Janeiro i Brasilien.

Hvorvidt Qwiki bliver en succes er svært at spå om. Der er de senere år gjort utroligt mange forsøg på at udfordre Googles imponerende store markedsandel af søgninger foretaget på internettet.

Microsofts søgemaskine Bing samt Yahoo har fortsat en ganske begrænset markedsandel, men der er også mange nye spillere, der forsøger sig - herunder Cuil, Wolfram Alpha og Blekko søgemaskinen.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer