Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Grænsekontrol genindført mellem Spanien og Portugal i forbindelse med Lissabon Nato topmøde

Schengen aftalen om borgeres frie bevægelighed over grænser til lands og til havs mellem Schengen lande er midlertidigt sat ud af kraft i Portugal.

Årsagen er Nato-topmødet i Lissabon 19-20 november, som kombineres med USA-EU topmøde.

Ved alle grænseovergange er der bevogtning af politi og/eller militær. Rejsende i bil skal forvente køer ved grænsen, og man skal fremvise pas.

Grænsekontrollen ophæves igen den 21. november. 

Se også: Emner på NATO topmødet i Lissabon.

Lissabon topmøde i Nationernes Park
Med omkring 5000 gæster herunder et meget stort opbud af sikkerhedsfolk er Nato topmødet i Lissabon en stor logistisk udfordring for myndighederne.

Topmødet afholdes blandt andet i FIL konferencecenteret i Parque das Naçoes (Nationernes Park) som er delvis afspærret for personer uden adgangskort til området.

Oriente-området og de karakteristiske tårne i Vasco da Gama centeret er i øjeblikket forsidebillede på NATO’s hjemmeside.

Grænsekontrollen er primært indført for at begrænse tilstrømningen af kendte voldelige demonstranter samt naturligvis eventuelle terrorister.

I løbet af formiddagen den 17. november blev 47 udlændinge ifølge avisen Publico nægtet indrejse og 11 blev tilbageholdt for at være i besiddelse af våben, stoffer eller falske dokumenter.

Se også: Anders Fogh Rasmussen byder den russsiske præsident velkommen til Nato-topmøde.

Forstyrrelser for trafikken i Lissabon
Har man ikke noget vigtigt ærinde i Lissabon den 19. og 20. november eller alternativt meget god tid, er det måske en god idé at blive hjemme.

Politiet lukker veje om morgenen den 19. november i Belém og hen af eftermiddagen vil der være afspærringer af hovedvej IP7 og Grilo tunnellen. Vasco da Gama broen må også forventes at være lukket for normal trafik.

Også den 20. november vil der være lukket for trafik på ovennævnte ruter.

Som altid i Lissabon skal man gå ud fra at trafikken bryder totalt sammen (ikke mindst på 25. Abril broen), men situationen vil dog trods alt lettes lidt af at mange offentlige ansatte har fået lov at holde fri under NATO topmødet og derfor ikke vil bevæge sig ind i centrum i bil, som normalt. 

Se også trafikanvisninger og områder med sikkerhedscheck i Lissabon under NATO topmødet på SIC-online (klik frem og tilbage mellem oversigter)

Politiet i Lissabon har øvet sig
Det portugisiske politi har inden topmødet afholdt øvelser i håndtering af demonstrationer, der overskrider reglerne og udvikler sig truende.

Det er stadig tilladt at afholde normale anmeldte demonstrationer – dog ikke i det afspærrede Oriente område.

Under topmødet vil der være opsat øget video-overvågning af hele Oriente området. Politiet har desuden ret til at visitere personer og stoppe og gennemsøge biler i omådet.

Herunder optagelse af en øvelse forud for topmødet i en Metro-station i Lissabon:
 Kommentarer

Endnu ingen kommentarer