Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Lissabon hoteller med udsigter – eftermiddags-te på Hotel Chiado og VIP aften-stemning på Sheraton

Lissabon ligger ved Tejo flodens udløb og blev oprindeligt opført på 7 høje.

Siden har byen spredt sig i alle retninger. Et særligt kendetegn ved det moderne Lissabon er de mange og ofte stejle bakker i byens centrum.

Man mærker det mest om sommeren, hvor en travetur rundt i Lissabon kan give masser af motion, såfremt man ikke vælger den rigtige rute.

Der er dog med de mange elevadorer (faste elevatorer ofte af udseende som en sporvogn) taget højde for at ikke alle nyder at forcere de stejleste skråninger til fods.

Hoteller med udsigt i Lissabon
For turister i Lissabon er de mange udsigtspunkter, der på portugisisk kaldes miradouros, populære seværdigheder. Der findes ofte en café og et par restauranter tæt på.

En anden mulighed er at opsøge ét af de Lissabon hoteller, hvor man udnytter en god beliggenhed til at lave en café og restaurant på øverste etage.

De fleste af Lissabons hoteller med café eller restaurant ‘på taget’ er relativt ukendte for Lissabons turister, selv om mange ofte passerer forbi dem på gadeplan flere gange dagligt. Som altid i Portugal er der nemlig ikke nødvendigvis så stor fokus på at fremhæve dén slags herligheder, idet man synes at tro at alle kender dem.

Udsigtspunkter i bymidten
Under en rundtur i august 2010 til Lissabons ‘skyline-hoteller’ fik vi alle steder uden undtagelse at vide, at hotellerne havde meget få turister i café’en/restauranten på tagetagen – og stort set kun udlændinge, såfremt der var tale om hotellets egne gæster.

Det er i denne forbindelse værd at bemærke at hotellerne i Lissabon meget gerne vil have flere gæster i restaurationen på toppen. De fleste steder er der i øvrigt både ude og inde-servering. Det er overhovedet ikke nødvendigt at bo på hotellet, men på de dyrere steder såsom Sheraton Hotel forventes der dog normal pæn ‘turist’-påklædning.

Herunder billeder fra et udvalg af Lissabons hoteller med udsigt. Se mere om Lissabon hoteller med udsigt nedenfor:

Café-Bar BA på Bairro Alto Hotel
Bairro Alto Hotel er ét af Lissabons dyrere 5-stjernede hoteller. Man finder den statelige gule hotelbygning på adressen Praca Luís de Camões 2.

Udefra ser Bairro Alto Hotel egentlig ikke så eksklusiv ud, men beliggenheden overfor Café Brasileira i Lissabons hippe Chiado shoppingkvartér fejler ikke noget.

På toppen af Hotel Bairro Alto finder man Café-Bar BA, som ikke er særlig stor, men til gengæld med placeringen tæt på vandet (Tejo-floden) har en formidabel udsigt – måske den bedste i Lissabon.

Café-baren åbner allerede kl. 12.30. Der er relativt dyrt med ‘danske’ priser fra 4,50 euro for en øl. Cocktails er Hotel Bairro Altos specialitet med 19 varianter på kortet. Man kan naturligvis også bestille forfriskninger uden alkohol herunder drinks og is-te.

Hotel Chiado
Ikke langt fra Hotel Bairro Alto ligger Hotel Chiado.

Tag-esplanaden er fantastisk og relativt ukendt. På Hotel Chiado er priserne desuden mere overkommelige end på Hotel Bairro Alto. En kande te koster eksempelvis 3 euro. Der er i øvrigt et meget stort udvalg af netop te på Hotel Chiado, hvor man sidder og overskuer Lissabon på store træstole.

Hotel Chiado café’en på 8. sal  har en andeles fantastisk udsigt over mod São Jorge borgen og de gamle Alfama-Castelo kvarterer.

Adressen er Rua Nova do Almada 114. Hotel Chiado er mere café end bar og har et stort udvalg af portugisiske vine. En øl fås fra 4 euro, mens café-menu’en er ganske rimelig prissat.

Indenfor I tagetagen findes en stor og særdeles hyggeligt indrettet lounge.

Hotel Chiado café’en åbner kl. 11.30.

Sky Bar på Tivoli Hotel i Lissabon
I det 5-stjernede Tivoli Hotel på shopping-gaden Avenida da Liberdade 185 findes øverst oppe på bygningen en ganske stor åben tagterrasse.

Her er der plads til over 100 gæster, og der er desuden indrettet hyggekrog, hvor udsigten er endnu bedre.

På Sky Bar er der udendørs DJ om aftenen og restaurant-område indenfor.

Restaurant Terraco på Tivoli Hotel er ikke det billigste sted at spise ude i Lissabon, men nøjes man med en øl på tagterrassen slipper man med 4 euro. Der er også en udendørs-menu, hvor man blandt andet kan få salat-retter (usædvanligt i Lissabon).

Sky Bar på Tivoli Hotel Lisboa ligger et godt stykke fra Tejo-floden, så udsigten er knap så fantatisk. Til gengæld er der kig ned på Lissabons største trafik-knudepunkt Marquês de Pombal rundkørslen i nordlig retning, der med sin statue af marquis’en med en løve i midten i sig selv er en seværdighed.

Tivoli Sky Bar er en oplevelse og er genåbnet for nyligt hver dag fra  kl. 17.

Panorama Pianobar på Hotel Sheraton
I den dyre ende af skala’en finder man udsigtsbaren Panorama på ét af Lissabons top-10 hoteller.

Det imponerende Sheraton Hotel er populært blandt forretningsfolk med dyr smag.

Som turist i Lissabon kommer man som regel ikke naturligt forbi denne kolos af en bygning i det mondæne Saldanha område i det nordlige Lissabon.

Panorama på Sheraton er et lukket område med et stort vinduesparti, men så absolut et besøg værd. Om aftenen er udsigten over Lissabons lyshav ‘second-to-none’ fra Panorama – blandt andet fordi Sheraton Hotel er beliggende tæt på ét af de højeste punkter i Lissabon og i sig selv er én af Lissabons højeste bygninger.

Det fremgår på Panorama’s ruder, hvad man ser. Afstandene er store, så indtrykket er størst om aftenen. Måske derfor åbner Panorama først kl. 19 (kl. 18 om sommeren).

Billigt er det ikke på Shraton. Man slipper ikke uden om at bruge minimum 10 euro (alle drinks minimum 14 euro). En øl koster 6,50 euro. Til gengæld er der i løbet af aftenen underholdning med pianist og sangerinde og service-niveauet er førsteklasses.

Man finder Panorama Pianobar på Sheraton hotellet på adressen Rua Latino Coelho 1 (metro station Picoas).

Se også: Oversigt over anbefalelsesværdige hoteller i Lissabon.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer