Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Climate Change Performance Index 2011 – Portugal får karakteren ‘God’ mens Danmark skuffer

Organisationen Germanwatch har sammen med CAN Europe udgivet Climate Change Performance Índex 2011 (CCPI 2011).

Undersøgelsen giver et fingerpeg om i hvilken retning udviklingen går i forhold til de mest forurenende landes klima-indsats.

Vurdering af industrilandes klima-politik
I alt omfatter undersøgelsen 57 industrilande. Disse lande er tilsammen ansvarlig for 90% af verdens co2 udledning.

80% af et lands resultat i undersøgelsen afhænger af målbare fakta.

De resterende 20% bygger på 190 eksperters subjektive vurderinger af de enkelte lande.

Portugal går fra moderat til god
På trods af at Portugal i Climate Change Performance Index 2011 taber to pladser og dermed nu indtager en 14. plads, forbedres klassifikationen af Portugal fra ‘moderat’ til ‘god’.

Årets duks er Brasilien, som ender på plads nummer 4. Brasilien får ligeledes prædikatet ‘god’ i CCPI 2011.

Det skal bemærkes at plads 1,2 og 3 er ubesatte idet Germanwatch mener at kun lande, som overholder en nedsættelse af co2 udledning således at klodens temperatur nøjes med at stige op til 2 grader inden år 2100, er værdige til de første 3 pladser. Det er heller ikke i dette års undersøgelsen nogen lande, som overholder dette krav.

At holde en temperaturstigning under 2% inden år 2100 kaldes også ‘below 2° C” climate target’ og er en relativ anerkendt måde at kvantificere klimaproblemerne på.

Danmark årets negative overraskelse
Samlet set falder Danmark fra en 16. plads til en 33. plads blandt de 57 lande.

Årsagen til det ringe resultat for Danmark i CCPI 2011 er i høj grad den danske regerings indsats på Klimatopmødet i København (COP15) i december 2009, som eksperterne har vurderet som svag.

I den sidste undersøgelse blev tidligere miljøminister, tidligere klima- og energiminister og nuværende kommissær for climate action i EU Connie Hedegaards indsats til gengæld vurderet som god.

Samlet set får Danmarks placering i Climate Change Performance Index 2011 klassifikationen ‘poor’, hvilket kan oversættes med ‘dårlig’.

Danmark befinder sig i denne klima-undersøgelse med visse subjektive vurderingskriterier dermed i samme kategori som Finland, Singapore, Sydkorea, Spanien og Ukraine, mens lande som Norge og Sverige ligger i den bedste del af skala’en. Norge står for den største faktuelle forbedring.

Tager man udelukkende og ser på eksperternes subjektive vurdering, har de europæiske lande Danmark, Italien, Østrig, Polen og Ukraine udviklet sig negativt.

Se hele Climate Change Performance 2011 undersøgelsens resultater (åbner som pdf).Kommentarer

Endnu ingen kommentarer