Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugals finansminister på besøg i Kina og Brasilien for at sælge portugisiske statsobligationer

Den portugisiske finansminister Fernando Teixeira dos Santos har netop været i Brasilien og er i midten af december 2010 i Kina.

Kina interesseret i teknologi
Formålet med rejsen til Kina er at få styret i Kina til at opkøbe flere portugisiske statsobligationer.

Allerede ved den kinesiske præsidents Hu Jintao’s besøg i Portugal i november 2010 var der samtaler mellem Kina og Portugal om eventuelle lån stillet til rådighed af Kina via kinesiske køb af portugisiske statsobligationer.

Kina udtrykte ved denne lejlighed ønske om at måtte købe sig ind i virksomhederne ERP (energi) og PT (telekommunikation), hvor den portugisiske stat har større ejerandele.

Se også: Hu Jintao besøger Portugal.

Om der er en direkte sammenhæng mellem Kinas ønsker om opkøb og eventuel salg af portugisiske statsobligationer til Kina vides ikke.

Finansminister Fernando Teixeira dos Santos besøg i Kina har ikke været bredt annonceret, men fra officielt hold har Portugal dog bekræftet at rejsen finder sted.

Portugals finansminister i Brasilien
Inden Kina-rejsen var Portugals finansminister i starten af december 2010 i Brasilien.

Den tidligere portugisiske koloni er på mange områder ved at overhale Portugal og har en kraftig vækst i økonomien.

De to landes finansministre holdt møde fredag den 10. december, hvor der blev indgået aftaler med Brasilien om øget bilateralt (mellemstatsligt) samarbejde mellem Portugal og Brasilien.

Blandt andet blev der underskrevet en aftale om øget samarbejde mod skattesnyd af virksomheder og privatpersoner. Aftalen betyder at Braslien og Portugal efter nærmere regler vil udveksle oplysninger mellem landenes skattemyndigheder.

Også samarbejdet mellem portugisiske og brasilianske virksomheder blev drøftet og en protokol om øget samarbejde blev underskrevet.

Fra Brasiliens side stillede man sig positiv overfor at hjælpe Portugal med at komme ud af det økonomiske morads landet mere eller mindre uforskyldt befinder sig i. Der blev dog ikke truffet nogen aftale på mødet.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer