Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Shopping i Lissabon - udsalg i Portugal skudt igang 28. december – lavere juleomsætning i 2010

Vinter-udsalget i Portugal begyndte den 28. december 2010.

Se også: Nye Tommy Hilfiger forretninger i Portugal.

Udsalg to gange årligt i Portugal
I Portugal har forretninger lov at have udsalg fra 28. december til 15. februar efter jul (jule-udsalg) samt fra 15. juli til 15. september om sommeren (sommer-udsalg).

Resten af året er det naturligvis også tilladt for forretninger at sætte varer ned i pris.

Saldos, Promoções eller Liquidações
Er man på jagt efter gode tilbud i Portugal, skal man holde øje med ordene Saldos, Promoções og Liquidações i shopping-gadernes butiksvinduer.

Pris-reduktioner uden for de officielle udsalgs-perioder må ikke kaldes udsalg (saldos på portugisisk), men kan istedet eksempelvis omtales som promoções eller liquidações – på dansk promotions/tilbud eller ophørsudsalg.

Ordet Oferta (tilbud) anvendes også i udsalgs-sammenhæng, men indikerer ikke nødvendigvis en prisnedsættelse. Der gør desconto (rabat) derimod. I Portugal er det ikke usædvanligt at der tilbydes 40-70% rabat på en lang række varer i udsalgsperioderne.

Ikke alle forretninger i de forskellige shopping centre starter nødvendigvis udsalg samtidigt, men i eksempelvis Freeport Factory Outlet er juleudsalget 2010 igang per 28. december.

Regler for udsalg i Portugal
På udsalgsvarer (juleudsalg/vinterudsalg og sommerudsalg) skal det fremgå, hvad varen oprindeligt kostede.

En vare købt under udsalg kan normalt ikke byttes, men garantien gælder som på alle andre varer.

Går man på shopping i Lissabon eller i andre store byer i Portugal i udsalgsperioden, bør man væbne sig med tålmodighed eller eventuelt være tidligt oppe. Portugiserne strømmer ind i shopping-centrene fra omkring kl. 11.30 og bliver der gerne hele dagen med store parkerings-problemer til følge.

De første par timer af åbningstiden er der til gengæld ofte relativt stille, idet de fleste portugisere ofte ikke når at komme så tidligt ud af døren.

Portugiserne holdt spare-jul i 2010
De foreløbige meldinger fra Lissabons handelsstandsforening tyder på at jule-salget 2010 kommer til at ligge under 2009 niveau.

Blandt de største shopping-magneter til udsalget omkring Lissabon finder man:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer