Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Nissan Leaf Årets Bil 2011 – de første Nissan Leaf til MOBI.E og Portugals regering er leveret i Lissabon

Nissan forventer sig meget af den nye Nissan Leaf, som allerede er kåret til Årets Bil i Europa 2011.

Nissan Leaf leveret til MOBI.E
Den første af fremtidens mange rigtige elbiler er en bil i VW Golf størrelse.

Nissan Leaf kan køre op til ca. 175 kilometer på en opladning og vil blive produceret i den europæiske version i Sunderland i England. Nissan Leaf bygges til at begynde med i Japan og senere også i USA.

Elbiler i Portugal
Virksomheds-konsortiet MOBI.E skal stå for at opsætte ladestationer til elbiler rundt omkring i Portugal.

Planer at der skal opsættes i alt 1375 standere til opladning i løbet af år 2011. Der er allerede sat 25 standere op, således af deltager-virksomhederne i MOBI.E kan anvende deres 9 nye Nissan Leaf biler.

Blandt de deltagende portugisiske virksomheder i MOBI.E konsortiet, som den 22. december fik leveret en ny NIssan Leaf, finder man EDP, Efacec, Critical Software, Siemens og Martifer.

Portugals regering kører elbil
Én af de 10 første Nissan Leaf elbiler biler leveret i Europa til en virksomhed, går forløbig på lån til Portugals regering.

Portugals premierminister José Sócrates var med til præsentationen af de nye elbiler i Lissabon. 5 af bilerne blev leveret i den typiske Nissan Leaf lyseblå farve, mens de resterende 5 er råhvide.

Portugals regering har gennem de sidste 3 år støttet gennemførelsen af det omfattende projekt, som med tiden vil medvirke til at omdanne en stor del af den portugisiske bilpark til elbiler.

For Portugal er elbiler en oplagt måde at spare på den dyre import af olie og olieprodukter. Portugal har ingen egen olieproduktion, men har til gengæld via målrettet indsats foretaget én af Europas mest målrettede satsninger på vindkraft. Hertil kommer at vandkraft i Portugal også genererer en anseelig andel af landets energiforbrug.

En del af batterierne anvendt i den nye 2011 Nissan Leaf vil blive produceret i Portugal; nærmere bestemt i industriområdet ved Cácia tæt på byen Aveiro.

Se tidligere artikel om Nissan Leaf.

Omfattende standardudstyr i Nissan Leaf
En Nissan Leaf har navigationssystem med angivelse af nærmeste ladestationer som standard.

Der er også klimaanlæg, der ved brug dog forkorter bilens aktionsradius en smule.

Nissan Leaf kommer desuden med stereo, multifuktionsrat, fartpilot og elruder som standard. Bagagerummet rummer 320 liter – ca. det samme som en BMW 1-serie og en anelse mindre end en VW Golf.

Nissan Leaf har fin plads til 5 personer. Batterierne ligger i bunden af bilen. De lidt usædvanlige bremser er nok den mest væsentlige forskel ved kørsel i en Nissan Leaf i forhold til i ‘normale’ biler.

Ved anvendelse af bremserne oplades bilens batterier. Dette bevirker dog at den rigtige doseringen af tryk på bremsepedalen, indtil man er vant til at køre Nissan Leaf, kan være lidt vanskelig.

Nissan Leaf har i øvrigt som på alle andre elbiler standard automatgear. Accelerationen er frisk om ikke sportvognsagtig med ca. 12 sekunder fra 0-100 km/t.

Alle 2011 Nissan Leaf biler vil som udgangspunkt have præcis det samme udstyr i alle lande i Europa.

Køb en Nissan Leaf
De første lande, hvor man som privatperson kan købe en Nissan Leaf i Europa bliver Portugal, Irland, Storbritanien og Holland. Senere følger de øvrige europæiske lande.

I Japan og USA har kunder allerede i 2010 kunne bestille den nye elbil.

Prisen i Portugal er 29.955 euro for den nye Nissan Leaf. Den portugisiske regering giver 5000 euro i tilskud (som er fratrukket) til de første 5000 Nissan Leaf biler solgt i Portugal.

Man kan allerede fra december 2010 reservere den nye elbil. For 300 euro (som kan refunderes) er der mulighed for at komme først i køen, når der i januar 2011 åbnes for modtagelse af ordrer. Se mere på Nissan Leaf siden hos Nissan i Portugal.

I England vil Nissan Leaf koste 23.990 pund (plus 5000 pund i støtte fra den britiske regering – allerede fratrukket).

Herunder video med Top Gear’s tidligere ‘tame racing driver’ Ben Collins, som tester en Nissan Leaf.

Priser på Nissan Leaf i Danmark
Nissan Leaf kommer til Danmark i sommeren 2011.

Prisen for den nye Nissan Leaf i Danmark forventes at blive omkring 300.000-350.000 kroner lidt afhængig af den danske regerings beslutninger på området.

NIssan i Danmark forventer at kunne sælge ca. 300 Nissan Leaf elbiler i 2011.

Herunder video fra Lissabon med de 10 første virksomheds-indkøbte Nissan Leaf i Europa:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer