Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Carlos Queiroz bliver træner for Irans fodboldlandshold - og driver fodboldskole i Portugal

Den tidligere landstræner i Portugal Carlos Queiroz vil tegne kontrakt med Irans fodboldforbund.

UPDATE 15. februar 2011: Carlos Queiroz ombestemmer sig efter uro i Iran - se artikel på Persian Football og artikel på Goal.com.

Carlos Queiroz i Portugal
Queiroz var landstræner for Portugal i perioden juli 2008 til september 2010.

Oprindeligt var Queiroz på en 4-årig kontrakt med det portugisiske fodboldforbund. Den erfarne træner blev imidlertid fyret efter at Portugal, der ellers rangerer højt på FIFA verdensranglisten i fodbold, i starten af 2010 leverede dårlige resultater i EM kvalifikationen.

Se stilling i EM 2012 kvalifikationen.

Verdensomspændende træner-karriere
Queiroz levede derimod op til sit ry for at skabe resultater ved VM 2010 i Sydafrika, hvor Portugal kvalificerede sig til anden runde. Her løb det portugisiske landshold dog ind i et 1-0 nederlag til Spanien, som senere gik hen og vandt VM 2010 i Sydafrika.

Inden sin karriere som landstræner var Carlos Queiroz assistenttræner i Manchester United under Sir Alex Fergusson, der efter sigende på et tidspunkt inden Queiroz skiftede til landstræner-jobbet planlagde at portugiseren skulle være hans afløser i Manchester United.

I år 2003-2004 var Queiroz i en kort periode manager for Real Madrid, inden han blev fyret og vendte tilbage til assistent-træner posten i Manchester United.

Inden portugiseren startede i Manchester United var han landstræner for De Forenede Arabiske Emirater (2000-2002) og Sydafrika (2002-2003).

Carlos Manuel Brito Leal Queiroz er 57 år gammel og som så mange andre portugisere over 36 år født i Mozambique af portugisiske forældre.

Queiroz ejer blandt andet et hus i kystbyen Paço de Arcos og driver i øvrigt fodboldskole i Carnaxide ved Oeiras på Lissabonkysten.

Se også: Den ukendte portugiser i Manchester United.

Årsløn små 12 millioner i Iran
Hvis rygtet taler sandt vil Queiroz underskrive kontrakt i slutningen af februar til en værdi af ca. 12 millioner kroner per år i sammenlagt 3 år.

Queiroz afregnes ifølge rygtet i US-dollars og står til samlet at få 6 millioner ind på kontoen, såfremt han holder perioden ud.

Irans fodboldlandshold
Det iranske fodboldlandshold har i starten af år 2011 skabt gode resultater herunder en 1-0 sejr over Nordkorea og en 3-0 sejr over de Forenede Arabiske Emirater. Også nabolandet Irak lykkedes det i januar 2011 Iran at slå med 1-0.

Iran er derfor i februar 2011 rykket hele 21 pladser op på verdensranglisten i fodbold til en plads som nummer 44 foran Østrig.

I februar 2011 vandt Iran sågar en venskabskamp mod selveste Rusland med 1-0. Her var den kommende landstræner at finde på tilskuerpladserne i Abu Dhabi.

Se den samlede FIFA verdensrangliste for februar 2011.

Herunder Carlos Queiroz portræt fra Iransk TV:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer