Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Madeira Karneval 2-8 marts 2011 – stor fastelavnsfest med optog og underholdning i Funchal

Karnevallet på Madeira falder sent i 2011.

Se også: Madeira Karneval 2012.

Datoen for karneval på Madeira
Som altid afholdes karnevallet som en overflods-fest med dans og farver før fasten, der ifølge gammel kristen tradition varer i 40 dage (eksklusiv søndage), hvorefter der er påske.

Aske-onsdag markerer starten på fasten, og fastelavn - eller i de katolske lande karnevallet - slutter derfor dagen før.

Denne dag kaldes i engelsktalende lande også også for Shrove Tuesday eller Pancake Day. I Danmark var navnet i gamle dage Hvide Tirsdag.

I år 2011 løber karnevallet på Madeira fra 2. til 8. marts.

Se mere om Mardi Gras og karnevallets oprindelse i Italien i karnevals-artikel fra 2008.

Påske afgørende for karnevallets tidpunkt
I virkeligheden er det påsken der bestemmer, hvornår karnvallet afholdes - eller i alt fald karnevallets sidste dag.

Påskens placering bestemmes udfra at påskedag altid er den første søndag efter første fuldmåne efter forårsjævndøgn. I 2011 er påskedag søndag den 24. april, mens påskedag i 2010 faldt allerede den 4. april og i 2009 endnu tidligere. Faktisk kan påskesøndag umuligt falde senere end 25. april, så påsken 2011 falder meget sent.

Selv om fastelavn eller karnevallet således altid har været 100% bestemt af den kristne kirkes højtider, har kirken alle dage været meget skeptisk overfor denne ‘hedenske’ fest, hvor pøblen slår sig løs i gaderne – mere eller mindre uden hæmninger.

Madeira oplevelser til Karneval i Funchal
Nu til dags er karnevallet de fleste steder naturligvis langt mere civiliseret. På Madeira er karnevallet lidt af et udstyrsstykke, og blandt de største fester i året.

Til 2011 karnevallet på Madeira er tema'et 'Magisk Skov'.

Madeira karnevallets absolutte hovedattraktion er det store optog lørdag aften gennem gaderne i Funchals centrum. Se ruten i artikel om Madeira Karnevallet fra 2010.

Processionen af lokale flot udklædte Madeirenses (folk fra Madeira) finder sted lørdag aften den 5. marts fra kl. 21.00.

Program for karneval i Funchal på Madeira
For dem som rejser til Madeira i starten af marts er der hele ugen 2-8 marts optrædende i gaderme, koncerter og underholdning i det centrale Funchal.

Se program for karneval på Madeira 2011 fra Madeiras turistorganisation (åbner som pdf)

Herunder video-indtryk fra 2010 karneval på Madeira:


Kommentarer

Endnu ingen kommentarer